KreaDoe 2008: maak deze feestdagen zelf uw decoratie, sieraden en kaarten!

Publicatiedatum: 04-11-2008
---

Maak uw eigen kerstbal of geef met strasstenen uw interieur een 'kerst-look'

Woensdag 5 november a.s. gaat in Jaarbeurs Utrecht de 20e editie van de creatieve hobbybeurs KreaDoe van start. Tot en met zondag 5 november kunnen bezoekers hier terecht voor de laatste trends, technieken en materialen op het gebied van tientallen creatieve hobby's. Dit jaar is er op de beurs extra veel aanbod rond het thema Kerst. Op het speciale KreaKerst Plein worden tal van feestelijke hobbymaterialen verkocht en worden doorlopend workshops en demonstraties gegeven. Bezoekers maken op het plein b.v. hun eigen kerstballen en leren feestelijk inpakken, wijnglazen decoreren, kerstsieraden maken én hoe je met strasstenen je interieur een 'kerst-look' geeft. Leuk om te doen én vriendelijk voor de portemonnee. Op vrijdag 7 november signeert presentatrice Corine Boon op het KreaKerst Plein haar nieuwe boek Durven & Doen. Naast het KreaKerst Plein vinden bezoekers op KreaDoe ruim 220 deelnemers die hun nieuwste materialen laten zien en tal van workshops en demonstraties geven. 'Creatieve nieuwkomers' dit jaar zijn o.a. taartdecoratie, feestelijk inpakken en spiegels decoreren.

KreaKids Plein
Naast Kerst, is er dit jaar op KreaDoe ook veel aandacht voor creatief bezig zijn met kids. Veel (groot)ouders kunnen op dit gebied wel wat tips en inspiratie gebruiken. Op het speciale themaplein KreaKids laten deelnemers zien wat er tegenwoordig aan materialen allemaal op de markt is en wat je daar thuis of bijvoorbeeld voor een verjaardagsfeestje mee kunt doen. Wie de smaak te pakken heeft, kan ter plekke uitgebreid oefenen, zowel volwassenen als kinderen kunnen meedoen aan verschillende workshops. Pimp en timmer met elkaar een vogelhuisje, bouw met natuurlijke materialen een compleet dorp of knutsel samen aan feestelijke kerstversiering. Op het plein wordt verder vijf dagen lang aan de langste tekening van de wereld gewerkt.

Feestelijk opening
Dagelijks verzorgen de dames van Werk aan de Winkel een spetterende creatieve openingsact op het KreaKerst Plein. Deze act vindt iedere beursdag om 11.00 uur plaats.


Corine Boon
Corine Boon is naast presentatrice ook schrijfster. Haar nieuwe boek Durven & Doen staat vol met leuke en praktische doe-het-zelf ideeën om uw eigen huis te stylen en decoreren. Op KreaDoe komt ze haar boek signeren, Corine Boon zal op vrijdag 7 november aanwezig zijn van 11:30 tot 13:00 uur.

Praktisch
KreaDoe 2008, 5 t/m 9 november 2008. Locatie: Jaarbeurs Utrecht. Openingstijden: dagelijks van 10.00-17.00 uur. Entree: losse kaarten kosten aan de kassa ¤ 12,50,-. In de (online) voorverkoop kost een losse kaart ¤ 10,- en het KreaDoe voordeel arrangement ¤ 11,50 (entree, koffie/thee met appelgebak). De online voorverkoop loopt tot 5 november 2008.

Noot voor de redactie (