Provincie Utrecht

Jongeren uit de jeugdzorg in de hoofdrol

4-11-2008 -

Week van de Jeugdzorg 1 t/m 8 november

Woensdag 5 november 2008 gaat de rode loper uit voor jongeren uit de jeugdzorg. Na weken van zwoegen op een scenario, filmen en acteren gaan hun films in première tijdens het Jeugdzorgfilmfestival. In totaal zijn er tien groepjes die met elkaar de strijd aangaan voor het beste filmpje over het thema `Thuis in de Jeugdzorg'. De provincie Utrecht, gezamenlijke zorgaanbieders, Bureau Jeugdzorg en het platform JIJUtrecht organiseren het filmfestival in het kader van de landelijke Week van de Jeugdzorg.

Het festival zelf belooft een ware galapremière te worden. De rode loper gaat uit en de jongeren worden als echte sterren onthaald bij het Louis Hartloopercomplex in Utrecht om 17.00 uur. Het festival begint om 17.30 uur in zaal 2. Een vakjury en het publiek zullen samen uiteindelijk de beste film kiezen. Ook zijn er prijzen te winnen voor:
* Beste acteur/actrice

* Beste camerawerk

* Special Award/Speciale juryprijs

De jury en het publiek hebben ieder een stem van 50%. De presentatie van het filmfestival is in handen van Mohammed Chaara, bekend van ondermeer Het Schnitzelparadijs en Shouf Shouf de serie.

Achtergrond
Na het succes van voorgaande jaren wordt in de provincie Utrecht voor de derde keer het jeugdfilmfestival gehouden voor en door jongeren in de jeugdzorg. Jongeren krijgen de kans om van het professionele produktiebedrijf `Sweetpeppers' te leren hoe ze met een camera kunnen omgaan, ze leren filmtechnieken, scenarioschrijven en op een creatieve, aansprekende manier hun verhaal in beeld te brengen. Zie ook website: www.jijutrecht.nl

De landelijke Week van de Jeugdzorg is een initiatief van de twaalf provincies, vertegenwoordigd door het Interprovinciaal Overleg (IPO), de drie stads-regio's Amsterdam, Haaglanden en Rotterdam en de jeugdzorgaanbieders en de Bureaus Jeugdzorg, verenigd in MOgroep Jeugdzorg. Dit jaar is het de derde keer dat de Week van de Jeugdzorg wordt georganiseerd. Elk jaar heeft de Week een ander thema. In 2008 is dat: `Thuis in de jeugdzorg'. Kijk voor meer info op www.weekvandejeugdzorg.nl

Meer informatie: Joyce Veul, telefoon 030 258 2153