Pijnacker-Nootdorp


datum 5 november 2008

Van de gemeenteraad Pijnacker-Nootdorp

Algeheel onderzoek van start!

Op 21 oktober jl. heeft de Raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp gesproken over de problematiek van de IJslandse deposito's. De gemeente heeft 12 miljoen uitstaan bij de IJslandse bank Landesbankinn. In die vergadering heeft de raad per motie besloten een extern onderzoek in te stellen naar het handelen van het College in dit dossier.

Dit onderzoek moet in beeld brengen of
het college van burgemeester en wethouders `integer' en naar de letter van de wet heeft gehandeld gezien de actuele situatie ten tijde van het plaatsen van de laatste deposito's, andere keuzes hadden moeten worden gemaakt
het college adequaat heeft ingespeeld op de verandering in de financiële markten en de beschikbare informatie daarover het College de situatie in de financiële wereld als mogelijke crisis voor de gemeente had moeten onderkennen.
Het College daarin meer sturend had moeten optreden.

Bureaukeuze
De fractievoorzitters hebben besloten om het onderzoek uit te laten voeren door het Bureau IRS Accountability Services uit Rotterdam. Dit bureau heeft ruime ervaring met onderzoeken op het gebied van integriteit, financiën en openbaar bestuur.

Planning
Het onderzoek start deze week en doorloopt een periode van maximaal drie weken. De bedoeling is dat het in de raad van 27 november kan worden besproken. De stukken voor deze raadsvergadering kunt u vooraf raadplegen via de website www.pijnacker-nootdorp.nl.


Noot voor de redactie (