Deelgemeente Charlois Rotterdam

Zuiderlingen op De Kaap

De fototentoonstelling Rotterdam, De Zuiderlingen 155 groepsportretten is sinds afgelopen zaterdag te zien op een speciale foto-wandelboulevard op Maashaven Noordzijde. De tentoonstelling duurt tot 1 januari.

Ruim een jaar lang trokken Linda Malherbe, Elke Scheffers en fotograaf Joop Reijngoud. kriskras over de zuidelijke Maasoever van Rotterdam. Zij vereeuwigden meer dan vierduizend bewoners, werknemers en ondernemers die actief zijn op Zuid in 155 groepsportretten. De groepen delen een (woon- of werk)plek, een beroep, een hobby of een passie. Van de medewerkers van bekende fabrieken en beeldbepalende accommodaties, de leden van muziekverenigingen en sportclubs, personeel en klanten van befaamde pleisterplaatsen en ontmoetingsplekken, de bewoners in de wijken tot en met de gezichten van de straat.

Alle 155 portretten zijn 1.70 cm breed uitvergroot en zijn s avonds verlicht. Ze staan opgesteld langs de Maashaven vanaf metrostation Rijnhaven richting het stoomschip de Rotterdam op Katendrecht. De buitententoonstelling is gratis te bezichtigen.

Van de fotoserie is ook een boek gemaakt. Afgelopen zaterdag ontving Hare Majesteit Koningin Beatrix het allereerste exemplaar.