Gemeente Purmerend

Hertog waarnemend burgemeester van Purmerend

04 november 2008

Waarnemend burgemeester maandag al aan de slag

Purmerend heeft de komende maanden een waarnemend burgemeester. Dinsdag 4 november heeft de Commissaris van de Koningin, de heer Borghouts, de heer mr. A.Ph.(Fons) Hertog beëdigd tot waarnemend burgemeester van Purmerend. De vacature was ontstaan na het vertrek van burgemeester Leen Verbeek.

De beëdiging vond plaats op het Provinciehuis in Haarlem, in aanwezigheid van de fractievoorzitters. Zij spraken eerder op de dag hun voorkeur uit voor de heer Hertog. De heer Hertog is 61 jaar oud en woont in Badhoevedorp. Hij is lid van de VVD en was waarnemend burgemeester van Bergen (NH), burgemeester van Haarlemmermeer en burgemeester van Velsen. Maandag 10 november is zijn de eerste werkdag.

De procedure voor een nieuwe burgemeester is inmiddels gestart. In de raadsvergadering van 27 november zal de Commissaris van de Koningin aanwezig zijn om met de raad te praten over de profielschets van een nieuwe burgemeester. Naar verwachting zal het nog ruim een half jaar duren voordat de hele procedure voor de benoeming van de definitieve opvolger van Leen Verbeek is afgerond.