Gemeente Den Helder

Bijdrage voor energiebesparende maatregelen op: 2008-11-05

Eigenaren/bewoners van bestaande woningen in Den Helder kunnen een bijdrage krijgen voor het toepassen van energiebesparende maatregelen. De gemeente Den Helder heeft hiervoor een provinciale subsidie ontvangen. De subsidie vloeit voort uit het de Klimaatafspraken 2008-2011 die gemeente en provincie hebben gemaakt. Er is een bedrag beschikbaar van totaal EUR 29.250.

Op basis van de Bijdrageregeling energiebesparing Den Helder 2008kunnen inwoners een bijdrage aanvragen voor het toepassen van een aantal duurzame energiebeparende maatregelen. Dit zijn onder meer het toepassen van dak-, vloer-, spouwmuurisolatie, HR++glas, kleinschalige windenergie en zonneboiler. De volledige lijst en een aanvraagformulier is op de pagina over energiebesparing op deze website en op de provinciale website "Bespaar Daar.nl" terug te vinden. De subsidie kan tot uiterlijk 31 december worden aangevraagd, de voorziening moet voor juli 2009 zijn gerealiseerd.

Klimaatbeleid

De gemeente Den Helder heeft op 17 april de Klimaatafspraak 2008-2011 met de provincie Noord-Holland ondertekend. Het college van burgemeester en wethouders is van mening dat zij zoveel mogelijk moet doen aan het tegengaan van de klimaatverandering. De gemeente Den Helder voert sinds 2004 een ambitieus klimaatbeleid en wil dit beleid graag verder intensiveren.