Syntens


---

BAC nu ook op internet te vinden

Biopolymeer Applicatie Centrum presenteert website

Deze week lanceert het BAC, een samenwerking tussen producenten en verwerkers van bioplastics en o.a. Syntens, een website over het platform. Aanleiding is dat het platform graag in contact komt met ondernemers die meer willen weten over kunststof vervaardigd van biologische grondstoffen. Het adres is www.biopolymeer.nl Op de website vindt u o.a. achtergrondinformatie over biopolymeren en inspirerende voorbeelden van praktijktoepassingen.

Voor wie is het BAC
Het Biopolymeer Applicatie Centrum BAC is het centrale aanspreekpunt voor iedereen die reeds actief is op het gebied van bioplastics; of overweegt om deze toe te passen. Het is een platform in de ruimste betekenis van het woord ofwel een ontmoetingsplek, een vraagbaak, een marktplaats en een broedplaats. Alain Dirven, innovatieadviseur bij Syntens, zegt hierover: âHet BAC is een knooppunt van vraag en aanbod. Internet kan ons helpen om mensen gericht met elkaar in verbinding te brengen. Het kan als het ware dienen als virtuele ontmoetingsplek voor ondernemers.â

Bioplastics: natuurlijke kunststoffen
Biopolymeren of bioplastics worden gemaakt van grondstoffen die direct afkomstig zijn uit de natuur, zoals maïs of suikerriet. De meeste soorten zijn volledig biologisch afbreekbaar en hebben grote voordelen ten opzichte van traditionele synthetische kunststoffen. Vanwege de eindigheid van fossiele brandstoffen en toenemende aandacht voor duurzaam ondernemen zal de vraag fors toenemen. Steeds meer ondernemingen onderkennen dat en kiezen daarom voor natuurlijke plastics. Natuurlijk, want wat is er mooier en duurzamer dan plastic uit de natuur?

Biopolymeer Applicatie Centrum (BAC)
In het BAC hebben producenten en verwerkers van biopolymeren de krachten gebundeld om de toepassing van bioplastics te bevorderen. BAC is het centrale aanspreekpunt voor ondernemers, ontwerpers en andere professionals die overwegen om bioplastics toe te passen. Het BAC wordt ondersteund door de Kamer van Koophandel West-Brabant, N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij BOM, N.V. REWIN West-Brabant, Stichting Inno-Time en Syntens.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Syntens, Ingrid van Berlo, Communicatieadviseur, tel. 088-444 0 516, e-mail: ibe@syntens.nl.