Politie Groningen

Woensdag 5 november 2008

Provincie Groningen, 05-11-2008

Groningen: overbelading en onvoldoende rust

De politie heeft dinsdagmiddag 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Vlagtwedde aan de kant gezet. De man reed over de Weg der Verenigde Naties in Groningen. Hij vervoerde bieten. Bij controle bleek de vrachtwagen te zwaar beladen te zijn (overschrijding 6%). Bovendien had de chauffeur onvoldoende rust gehad. De man kreeg een proces-verbaal voor de overbelading en een boete voor het overtreden van de rijtijdenwet. Bovendien moest hij verplicht rust nemen, voordat hij zijn weg mocht vervolgen.

Groningen: gestolen fiets met tag terug

De politie heeft dinsdagmiddag een 15-jarige jongen uit Groningen aan de kant gezet. De jongen fietste op een nieuwe damesfiets door de Herestraat. De fiets vertoonde enkele kenmerken van fietsdiefstal. Daarop is de fiets voor onderzoek meegenomen naar het bureau. Op basis van een tag in de fiets, kon worden vastgesteld dat de fiets vorig jaar vanaf het Damsterdiep was gestolen. De jongen vertelde de fiets te hebben geleend. De eigenaar van de fiets moet aan het bureau komen voor het afleggen van een verklaring.

Groningen: alcomobilist zonder rijbewijs

De politie heeft dinsdagavond een 48-jarige automobilist uit Stadskanaal aangehouden. De man reed op de Helperzoom in Groningen door het rode licht bij een spoorwegovergang. Bovendien reed de man slingerend. Dit was voor agenten aanleiding om de man aan de kant te zetten. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed verkeerde. Bovendien was zijn rijbewijs al eerder ongeldig verklaard in verband met rijden onder invloed. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij een alcoholpromillage van 1,7 te hebben.

Groningen: kop-staartbotsing met zeven autos

Op de Julianaweg in Groningen zijn dinsdagmiddag zeven autos betrokken geraakt bij een kop-staartaanrijding. Sommige autos konden op tijd remmen voor het langzaam rijdende of stilstaande verkeer, maar andere autos niet. Uiteindelijk liepen zeven autos schade op, waarvan er vier moesten worden afgesleept. Enkele bestuurders zijn door ambulancepersoneel onderzocht, maar niemand liep ernstig letsel op. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Groningen: snorfietser gewond bij aanrijding

Een 16-jarige snorfietser uit Groningen is dinsdagavond gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen reed door de Nieuwe Kijk in t Jatstraat en stak de Kleine Kruisstraat over. Hierbij gaf hij geen voorrang aan een 35-jarige automobilist uit de gemeente Slochteren. Een aanrijding was het gevolg. De jongen is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Bij controle bleek de jongen niet in het bezit te zijn van een bromfietsrijbewijs en bovendien was de snorfiets niet verzekerd. Een bloedproef moet uitwijzen of de jongen onder invloed van alcohol verkeerde.

Oude Pekela: hennepkwekerij in woning opgerold

De politie heeft dinsdag in een woning aan de H. Hindersstraat een hennepkwekerij opgerold. Politieagenten troffen op de tweede etage van het pand de kwekerij met 173 hennepplanten aan. De plantage met toebehoren werd opgeruimd en vernietigd. Het energiebedrijf constateerde dat de elektriciteit illegaal werd verkregen. De bewoner van de woning zal worden gehoord.

Marum/Groningen: politie arresteert vrachtwagendief

De politie heeft dinsdagnacht op de Julianaweg een 24-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden voor diefstal. De politie werd gewaarschuwd dat een trekker met oplegger was gestolen vanaf het terrein van een bedrijf aan de Tolhuisstraat in Marum. De vrachtautocombinatie werd rijdend op de Julianaweg in Groningen gesignaleerd en gecontroleerd. De verdachte kon zich bij zijn aanhouding niet identificeren. Ook bleek dat het contactslot geforceerd was. Verder werd geconstateerd dat de verdachte een rijontzegging voor een jaar had opgelegd gekregen. De agenten roken ook alcohol bij de 24-jarige. Op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 0,3 promille alcohol in zijn bloed had. Ook stond de man gesignaleerd in verband met een vonnis van 1300 euro boete of 26 dagen hechtenis. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat in Groningen. Hij zal vandaag worden gehoord. De trekker met oplegger werd op een politiebureau gestald.

Wedde: duo schiet met bolletjespistool

De politie heeft dinsdagmiddag op een bolletjespistool in beslag genomen. Getuigen hadden gezien dat op de Spanjaardsweg met een pistool werd geschoten. Op grond van het kenteken kon de politie de auto opsporen. Bij de auto trof de politie een 22-jarige man uit Blijham en een 17-jarig meisje uit Wedde. Beide bekenden met het bolletjespistool te hebben geschoten. Het wapen werd afgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: snelle rijder moet rijbewijs inleveren

De politie heeft dinsdagavond op de Provincialeweg N366 het rijbewijs van een 35-jarige man uit Musselkanaal ingenomen. De Kanaalster werd met een snelheid van 158 km/uur geklokt, terwijl op de Provincialeweg een snelheidslimiet geldt van 100 km/uur. De forse
snelheidsovertreding kostte hem het rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: man aangehouden voor bedrijfsinbraak

De politie heeft dinsdagnacht op de Nijverheidsweg een 41-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor inbraak. Agenten werden naar een bedrijf aan de Nijverheidsstraat gestuurd, omdat door een getuige glasgerinkel was gehoord. Politieagenten zagen de Hoogezandster nog net wegfietsen. Bij de verdachte werd een ringsleutel aangetroffen. Ook had hij bebloede handen. Hij bekende de inbraak in het bedrijf te hebben gepleegd. De politie constateerde dat de glazen toegangsdeur was vernield. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachte werd ingesloten. Hij zal vandaag nader worden gehoord.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse locaties snelheidscontroles gehouden.

Woldendorp, Heenweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 50, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur,
snelheidslimiet: 80 km/uur. De controle vond plaats samen met de verkeerswerkgroep W2 om de verkeersveiligheid op de schoolroute van Wagenborgen naar Woldendorp te bevorderen. Leerlingen van het Dollardcollege deelden snoepgoed en brieven uit aan gecontroleerde automobilisten.

Uithuizen, Provincialeweg N363: aantal gecontroleerde voertuigen: 520, aantal overtredingen: 87, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Bedum, Waldadrift: aantal gecontroleerde voertuigen: 440, aantal overtredingen: 33, hoogst gemeten snelheid: 65 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.