Voedsel en Waren Autoriteit

Terughaalactie Allehand Wooden Toys rammelaar op stokje

05 november 2008 - terughaalactie

Allehand Wooden Toys heeft geconstateerd dat de houten steel van de rammelaar, model HS625, te lang is. Baby's die op hun rug liggen en zich nog niet zelfstandig kunnen omdraaien kunnen de steel te ver in de keel steken en daardoor gaan overgeven. De kans bestaat dan dat de baby in zijn eigen braaksel stikt. Het gaat om de rammelaar die is verkocht in de periode van 07-07-2008 tot en met 30-09-2008.

Allehand Wooden Toys vraagt bezitters van de rammelaar onmiddellijk te stoppen met het gebruik ervan en de rammelaar terug te brengen naar de winkel. De aankoopsom wordt dan volledig vergoed.

Meer informatie:


* Advertentie Allehand Wooden Toys

BELANGRIJKE
VEILIGHEIDSWAARSCHUWING
RAMMELAAR OP STOKJE
MODEL HS625
Bij deze laten wij u weten dat de houten steel van de hierboven afgebeelde rammelaar te lang is en daarmee niet voldoet aan de huidig geldende CE-keuringseisen! De lange steel van de rammelaar kan gevaarlijk zijn bij gebruik door baby's die op hun rug liggen en zich nog niet zelfstandig kunnen omdraaien! Nl. wanneer een liggende baby de steel van de rammelaar te ver in zijn keel zou steken en daardoor gaat overgeven bestaat de kans dat de baby in zijn eigen braaksel stikt. De rammelaar is verkocht in de periode van 10/07/07 t/m 30/09/08. Als u in het bezit bent van deze rammelaar stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan! U kunt deze rammelaar aan uw winkelier retour geven waarna het aankoop- bedrag aan u zal worden terugbetaald! Wij danken u voor uw medewerking en bieden u onze excuses aan voor eventueel ongemak. Allehand Wooden Toys
St. Antoniusweg 4b
Best