Directeur Stichting Vluchteling naar rampgebied in Congo

05/11/2008 11:16

Stichting Vluchteling giro 999

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, reist vandaag af naar Oost-Congo. De afgelopen twee weken is er een enorme stroom vluchtelingen op gang gekomen door de oplaaiende burgeroorlog. De humanitaire nood is hoog. Tineke Ceelen bezoekt de provinciehoofstad Goma en de gebieden waar grote groepen vluchtelingen worden opgevangen. Zij gaat inventariseren welke hulp Stichting Vluchteling aan hen kan bieden.

Stichting Vluchteling stelde al 100.000 euro beschikbaar voor de vluchtelingen in Congo. Met deze gelden worden 15.000 families geholpen met schoon drinkwater, dekens en muskietennetten. Maar meer hulp is hard nodig. Gironummer 999 staat open voor hulp aan de slachtoffers.

Volgens de Verenigde Naties zijn er sinds de opmars van rebellenleider Nkunda al meer dan 250.000 mensen op de vlucht geslagen. Voor een deel houden zij zich schuil in de bossen waar zij afgesloten zijn van alle hulp. Voor velen van hen is het soms al de tweede of derde keer dat ze moeten vluchten voor het geweld dat al jaren voortduurt. Stichting Vluchteling is sinds 2002 actief voor Congolese vluchtelingen en ontheemden.





http://www.vluchteling.org