Gemeente Ameland


Kick-off Scoren voor Gezondheid

Maandag 3 november startte `Scoren voor Gezondheid' op alle basisscholen op Ameland. Ameland heeft een partnerschap met FC Groningen en daardoor is dit project op onze scholen mogelijk.

Wat is Scoren voor Gezondheid?

Scoren voor Gezondheid is een initiatief van de Eredivisie, de Sponsorloterrij, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie en de Stichting Meer dan Voetbal.

Kinderen bewegen steeds minder en ook het eetpatroon laat te wensen over. In paats van buiten te spelen zitten ze steeds vaker achter de (spel)computer. Kinderen zijn daardoor vaak te dik. Hoog tijd om het tij te keren. Daarom is dit landelijk programma opgestart voor de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool. Bekende voetballers geven het goede voorbeeld en begeleiden de kinderen gedurende twintig weken.

Het project op Ameland

Op Ameland startte het project met een clinic en een fit- en gezondheidstest op het sportterrein van Hollum. De kinderen ondertekenden daar een contract met één van de spelers van FC Groningen. Hierin beloven zij zich gedurende het project in te spannen om actief aan hun gezondheid te werken. Op de scholen komen tijdens het project thema's over voldoende bewegen en gezonde voeding aan de orde.