Persberichten Heuvelrug, 12.10 uur

Utrecht, 04-11-2008

Politie op zoek naar getuigen mishandeling

VEENENDAAL Op vrijdagavond 17 oktober is een 15-jarige jongen uit Veenendaal tussen 18.45 en 19.30 uur ernstig mishandeld op de Kerkewijk.

De jongen fietste die avond met twee vriendinnen naar het centrum van Veenendaal. Zij zetten hun fietsen neer op de Kerkewijk en toen zij in de richting van de Markt liepen, werd de jongen op een intimiderende manier aangesproken door een onbekende jongen. Hij bleef de jonge en haar twee vriendinnen met meerdere jongens achtervolgen terwijl zij via de Corridor richting het het Scheepjeshof liepen. Toen zij weer terugliepen naar hun fietsen, werd het 15-jarige slachtoffer door één van de jongens stevig vastgepakt. Vervolgens kreeg hij een aantal klappen in zijn gezicht. Na verloop van tijd was er een groep van ongeveer dertig jongens die zich bij de drie verzameld had. Vervolgens kreeg het slachtoffer ook nog een schop tegen zijn been. Toen het slachtoffer schreeuwde dat de jongens moesten ophouden, liep de hele groep weg richting de Hoofdstraat en de tunnel bij de Weverij.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze mishandeling. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug via telefoonnummer 0900-8844. Mocht u wel informatie hebben, maar u wilt anoniem blijven, belt u dan met het telefoonnummer Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De volgende signalementen van de verdachten zijn bij de politie bekend. Zij zijn allen betrokken geweest bij de mishandeling.

Jongen 1 sprak het slachtoffer op intimiderende manier aan en heeft hem geschopt. Hij is tussen de 10 en 14 jaar oud, is ongeveer 1.60 meter lang, vermoedelijk Marokkaans en een hazenlip. Verder heeft hij een normaal postuur en zwart kort haar. Jongen 2 is ongeveer 18 jaar oud, is ongeveer 1.75 meter lang, vemoedelijk Marokkaans, een normaal postuur, had gel in zijn haar en verder had de jongen had een opvallende gouden tand. Jongen 3 heeft het slachtoffer meerdere malen in het gezicht geslagen en is ongeveer 18 jaar oud, ongeveer 1.75 meter lang, vermoedelijk Marokkaans, wat langer krullend haar, een fors postuur en droeg een witte broek.

Aangehouden voor doen valse aangifte

WIJK BIJ DUURSTEDE Op woensdag 29 oktober is een 22-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede aangehouden voor het doen van valse aangifte.

De vrouw verklaarde aan de politie dat zij op maandagavond 27 augustus op de Langkamp met geweld van haar mobiele telefoon zou zijn beroofd. De vrouw had haar telefoon in haar hand toen deze door een onbekende man uit haar handen werd gerukt, hierbij werd zij in haar gezicht geslagen. Deze man zou bij de geweldadige straatroof hulp hebben gehad van een andere man.

De politie van het district Heuvelrug neemt berovingen zeer hoog op en startte daarom met een onderzoek. In eerste instantie kwam de politie drie verdachten op het spoor die verantwoordelijk zouden zijn geweest voor de beroving. Dit was het verkeerde spoor, want uit onderzoek bleek uiteindelijk dat de 22-jarige vrouw de beroving had verzonnen. Na verhoor op het bureau op 29 oktober gaf de vrouw toe een valse aangifte te hebben gedaan. Zij was haar gsm kwijt en dacht dat er op deze manier meer kans was om haar telefoon terug te krijgen. Tegen de vrouw is een procesverbaal opgemaakt.

Het blijkt dat de politie regelmatig te maken heeft met mensen die valse aangifte doen om een verloren mobiele telefoon vergoed te krijgen van de verzekering. De politie treedt hier streng tegen op. Valse aangiftes kosten de politie tijd, geld en energie die zij beter kan besteden aan echte zaken.

Fout geparkeerd
DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op maandag 3 november heeft de politie diverse bekeuringen voor fout geparkeerde autos uitgeschreven in het centrum. Agenten surveilleerden daar omstreeks 15.15 uur en schreven toen 19 bekeuringen voor autos die in de blauwe zone stonden (zonder parkeerschijf) en één bekeuring voor een auto die onterecht stond geparkeerd op een invalidenplaats.