Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 november 2008

Twee gewonden na frontale aanrijding

Glane

Een 47-jarige vrouw uit Glane en een 53-jarige vrouw uit Losser raakten dinsdag 4 november gewond bij een aanrijding op de Glanerbrugstraat in Glane.

Dinsdagmiddag 4 november omstreeks 13.20 uur werd bij de politie een aanrijding gemeld op de Glanerbrugstraat in Glane. Bleek dat een 53-jarige automobiliste uit Losser, komende uit de richting Enschede, om nog onduidelijke reden op de verkeerde weghelft reed. Ter hoogte van de Glanergrensweg kwam ze frontaal in aanrijding met een 47-jarige automobiliste uit Glane, die uit de tegenovergestelde richting, Losser kwam. De 47-jarige werd met onbekend letstel overgebracht naar het ziekenhuis in het Duitse Gronau. De 53-jarige is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (08-139146)

Bromfietster krijgt geen voorrang en raakt gewond

Almelo

Een 20-jarige Almelo is dinsdag 4 november gewond geraakt toen ze bij een aanrijding in haar woonplaats geen voorrang kreeg van een 67-jarige vrouw, ook uit Almelo.

Dinsdagmiddag 4 november werd om ongeveer 15.55 uur een aanrijding gemeld op de Egbert Gorterstraat in Almelo. Bleek dat een 20-jarige Almelose op haar bromfiets geen voorrang had gekregen van een 67-jarige plaatsgenote. De 20-jarige kwam aanrijden over de Egbert Gorterstraat en kreeg daarbij geen voorrang van de 67-jarige die vanaf het Stationsplein kwam. De 20-jarige trachtte door sterk te remmen een aanrijding te voorkomen. Dit laatste lukte wel maar zij kwam daarbij wel ten val en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (08-139200)

Veelplegende winkeldievegge aangehouden

Almelo

Een 32-jarige Almelose is dinsdag 4 november aangehouden nadat zij opnieuw was betrapt bij het plegen van winkeldiefstal. Zij zal als veelpleegster bij justitie worden voorgeleid.

Dinsdagmiddag 4 november om ongeveer 13.30 uur werd door de bedrijfsleidster van een winkel aan De Galerij in Almelo doorgegeven dat even daarvoor een vrouw een armband in de winkel had gestolen. Een signalement van de vrouw werd doorgegeven en omstreeks 13.50 uur werd op Wierdensestraat in Almelo door surveillerende agenten een vrouw gesignaleerd die volledig aan het opgegeven signalement voldeed. Deze vrouw, een 32-jarige Almelo die als veelpleegster te boek staat, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het gestolen armbandje had de vrouw nog in haar bezit.

Omdat de 32-jarige voorkomt op de lijst van veelplegers is zij in de loop van de dinsdag in verzekering gesteld en zal ze bij justitie worden voorgeleid. (08-139128)

Aangehouden na onderzoek woninginbraak

Enschede

Een 21-jarige Enschedeër is dinsdag 4 november aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een woninginbraak die op 17 juli jl. in Enschede is gepleegd.

Donderdag 17 juli jl. werd door een 51-jarige Enschedeër aangifte gedaan van een inbraak in zijn woning aan de Richtersweg. Weggenomen werden destijds o.a. enkele sierraden en geld. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek is dinsdagmiddag 4 november een 21-jarige Enschedeër aangehouden. Hij wordt ervan verdacht bij de inbraak betrokken te zijn geweest. In de loop van de dinsdag is de 21-jarige voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-091093)

Man aangehouden na aantreffen van gestolen fietsen

Enschede

Een 25-jarige Enschedeër is dinsdag 4 november aangehouden. In een schuur, die bij hem in gebruik was, werden in totaal drie fietsen aangetroffen die van diefstal afkomstig zijn.

Omdat het vermoeden bestond dat een 25-jarige Enschedeër in het bezit zou zijn van in ieder geval een (1) gestolen fiets, werd met toestemming van justitie een onderzoek ingesteld. Dinsdagmiddag 4 november werd de 25-jarige in een schuur aan de Preludestraat in Enschede aangetroffen met in zijn bezit een damesfiets. Deze fiets bleek te zijn gestolen en hiervan was aangifte gedaan.

Bij nader onderzoek in de schuur werden nog een tweetal fietsen aangetroffen die ook waren gestolen. Alledrie de fietsen zijn in beslaggenomen en de 25-jarige is overgebracht naar het bureau. In de loop van de dinsdag is de 25-jarige voor verder onderzoek in verzekering gesteld (08-138541)

Bromfietser rijdt onder invloed tegen geparkeerde auto

Enschede

Een 33-jarige Enschedeër reed dinsdagavond 4 november met 2.2 promille achter zijn kiezen tegen een geparkeerde auto aan.

Dinsdagavond om ongeveer 22.20 uur werd gemeld dat een bromfietser op de Javastraat in Enschede tegen een geparkeerde auto was gereden. Liggend op straat werd een 33-jarige man aangetroffen die behoorlijk onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen bleek te zijn. Rijdend op zijn bromfiets was hij op de Javastraat tegen een geparkeerde auto van een 61-jarige Enschedeër aangereden en op straat terecht gekomen. Hij werd door de politiemensen meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 2.2 promille uitwees. Bovendien bleek dat de bromfiets waarop hij reed niet was verzekerd. De nodige processen-verbaal zullen worden opgemaakt. (08-139355)

Duitser denk met Keniaans rijbewijs in Nederland te mogen rijden

Langeveen / Fleringen

Een 49-jarige man uit het Duitse Nordhorn werd dinsdag 4 november bij een snelheidscontrole in Langeveen aangehouden. Bij controle bleek dat hij alleen maar in het bezit was van een Keniaans rijbewijs.

Dinsdag 4 november werd tussen globaal 14.00 en 17.30 uur op de Langehaarsweg in Langeveen een snelheidscontrole uitgevoerd met de lasergun. Tijdens deze controle werd een 49-jarige man uit Nordhorn in Duitsland gecontroleerd. Vastgesteld was dat hij met een snelheid van 101 km per uur had gereden, daar waar 80 km. is toegestaan. Tevens werd gezien dat hij een voor hem rijdende auto inhaalde via een doorgetrokken streep. Bij controle bleek de 49-jarige slechts in het bezit te zijn van een Keniaans rijbewijs. Hij dacht dat hij daar in Nederland wel mee mocht rijden. Omdat hij de Duitse nationaliteit heeft, wist hij dat dat in Duitsland niet mocht. In Nederland is het echter ook wel degelijk verboden.

Voor het rijden zonder geldig rijbewijs, de snelheid en het rijden over de doorgetrokken streep werd hem door justitie een bekeuring opgelegd van in totaal 474 euro. Dit is door hem direct voldaan, maar hij mocht uiteraard niet verder rijden.

Bij de snelheidscontrole werden in totaal 28 overtredingen geconstateerd met als hoogst gemeten snelheid 129 km per uur bij een inwoner van Reutum.

Tussen 18.30 en 20.45 uur werd daarna de controle voortgezet aan de Jan van Arkelweg in Fleringen. Ook hier is 80 km per uur toegestaan. 17 automobilisten dan wel automobilistes reden te hard met als hoogst gemeten iemand die 107 reed. Alle overtreders krijgen een proces-verbaal. (08-139333)

tel. 053-4555588


---- --