Provincie kapt populieren

De provincie Flevoland kapt dit najaar in het kader van de boomvervanging populieren langs de Urkerweg ter plaatse van het viaduct in de Hannie Schaftweg en voor de kruising met de Zuidwesterringweg nabij Tollebeek.

De bomen langs de Urkerweg zijn ongeveer 50 jaar oud. Zij staan langs het fietspad tussen de weg en het kanaal. Het is gebleken dat bij storm afgewaaid takhout op het fietspad terecht komt, hetgeen onveilige situaties kan opleveren.

Na het verwijderen van de bomen zal de berm worden geëgaliseerd en ingezaaid. Op de plaats waar de populieren worden verwijderd zal de komende jaren herplant plaatsvinden. In verband met de
rooiwerkzaamheden zal de weg steeds bij het vellen van een boom voor een korte periode worden afgesloten.

In het kader van onderhoud zullen langs de Marknesserweg 14 oude populieren worden gekapt.Deze populieren staan tussen het fietspad en het talud van de Zwolsevaart en veroorzaken veel ongerief door blad en takval. Voor deze werkzaamheden zal het verkeer telkens kortdurend worden gestremd.

Ter plaatse van de kruising Kuinderweg/ Oosterringweg zullen 4 oude populieren worden gekapt. Deze populieren verliezen bij storm veel takken, hetgeen onveilige situaties voor het verkeer op de weg kan opleveren.

Voor deze werkzaamheden zal het verkeer telkens kortdurend worden gestremd.