Gemeente Zevenaar


Week 45

VERVUILING IN PAPIER STIJGT
Uit een landelijk onderzoek is naar voren gekomen dat het oud papier steeds meer vervuiling bevat. Hierdoor is het papier moeilijker te verwerken tot nieuw papier. Als de vervuiling blijft groeien lopen de inzamelaars - meestal gemeenten - de kans dat vrachten worden afgekeurd.

De grootste vervuilers zijn: plastic folies (bijvoorbeeld hoesjes), kartonnen drankverpakkingen, papier met een plastic laagje en diepvriesverpakkingen. Ook vies papier, waar bijvoorbeeld de etensresten nog aan zitten, zorgt voor vervuiling van het oude papier.

Ook in Zevenaar komen dergelijke vervuilingen voor. Tot nu toe heeft dat nog niet geleid tot het afkeuren van vrachten ingezameld papier, maar de vraag is wel aandacht te hebben voor het voorkomen van deze vervuiling.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier graag gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Plaats

Inzamelaar

Zaterdag 8 november

Oud Zevenaar

harmonie Sint Martinus

Zaterdag 8 november

Ooy/Zuidspoor

carnavalsvereniging

Schuumkoppen

Maandagavond 10 november

Methen (grootste gedeelte)

SDZZ

Dinsdagavond 11 november

Lentemorgen 1/Zonegge 7-14

carnavalsvereniging Griethtreejers

Woensdag 12 november

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp, 't Grieth, flats Bergvrede + het Broek

schutterij Sint Andreas

Woensdagavond 12 november

Heerenmäten + gedeelte Methen

harmonie Sint Franciscus

VERGADERINGEN

RAADSCOMMISSIES
Kijk hier voor de agenda van de openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE op WOENSDAG 12 NOVEMBER 2008 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur.

Kijk hier voor de agenda van de openbare vergadering van de raadscommissie MIDDELEN op DONDERDAG 13 NOVEMBER 2008 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur.

WELSTANDCOMMISSIE
De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 10 november 2008 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt vanaf vrijdag 7 november ter inzage bij de Balie Ruimte. Deze kan daar tijdens openingstijden worden ingezien.