Gemeente Oirschot

Eindmelding saneringsoperatie wegverkeerslawaai

De regionale milieudienst heeft voor de Kempengemeenten de eindmelding uitgevoerd in het kader van de sanering wegverkeerslawaai. De eindmelding heeft betrekking op woningen die mogelijk in aanmerking komen voor saneringsmaatregelen op kosten van het rijk. Saneren is het nemen van maatregelen om geluidoverlast te voorkomen.

De eindmelding heeft enerzijds het doel om de aanwezige saneringslijsten te controleren. Deze zijn eind jaren 90 opgesteld. Hierbij heeft de milieudienst gekeken of de opgenomen woningen nog in aanmerking komen voor geluidssanering. Dit is niet het geval als de woning niet meer aanwezig is of als de woning al gesaneerd is. De meeste opgenomen Oirschotse woningen zijn reeds gesaneerd.

Daarnaast kunnen gemeenten eenmalig alsnog woningen of gebouwen aanleveren die in de jaren negentig ten onrechte niet op de saneringslijsten terecht zijn gekomen. De milieudienst heeft de situatie in Oirschot geïnventariseerd. Wij gaan deze woningen aanmelden bij het ministerie van VROM. Deze beoordelen onze aanmeldingen. Het ministerie van VROM bepaalt uiteindelijk welke status deze woningen krijgen.

De eindmelding is bedoeld om een actuele en volledige lijst van saneringswoningen te krijgen. Ons doel is om zoveel mogelijk woningen op de lijst te krijgen zodat deze mogelijk in aanmerking komen voor saneringsgelden van het rijk.

Voor vragen over dit onderwerp kunt u terecht bij Deon van Schijndel, bereikbaar op nummer 0499 583333 of d.vanschijndel@oirschot.nl .