Gemeente Oirschot

Eigenwijsdag 2008:Outdoor Bioscoop
45 eigenwijsdag 2008 film 001 WEB.jpg

Ieder jaar organiseert de gemeente Oirschot een Eigenwijsdag. Deze dag organiseert de gemeente zodat jongeren door zelf politiek te bedrijven inzicht krijgen in de politiek en de gemeentelijke vraagstukken. Op 13 september was de uitvoering van de Eigenwijsdag van de vmbo-T-leerlingen van het Kempenhorst College in Oirschot.

Het plan dat uitgewerkt zou gaan worden was een Drive-in Bioscoop. Het plan was helaas niet haalbaar met het budget dat de leerlingen hadden gekregen.
De leerlingen hebben het plan omgegooid en maakten er een Outdoor bioscoop van. De bioscoop zou op het terrein van sportpark de Kemmer plaatsvinden. Door slechte weersomstandigheden moest de bioscoop naar binnen verplaatst worden.

De dag was goed gepland door de begeleiders van de school en het jongerenopbouwwerk. De leerlingen werden in tijden ingedeeld om te helpen. Eén groep leerlingen is gestart met flyeren in het dorp en sportverenigingen. De overige leerlingen hebben de sportzaal in orde gemaakt zodat de bioscoop binnen kon plaatsvinden. Er waren overal matten, kasten en banken neergezet om zo toch een relaxte sfeer te creëren.

Op de avond zelf was er helaas een lagere opkomst dan verwacht. Toch was het een leuke en leerzame dag geweest voor de leerlingen.

Tot slot nog een dankwoord naar de gemeente die het project mogelijk heeft gemaakt en Sportpark de Kemmer voor beschikbaar stellen van het terrein en de zaal. Ook het Jongerenpanel Oirschot, het jongeren(opbouw)werk en het Kempenhorst College danken we voor de ondersteuning tijdens de Eigenwijsdag en het opzetten en uitvoeren van de bioscoop. Verder bedanken we Gobo Events (apparatuur), security bedrijf K.O.M (veiligheid), Pannenkoekenhuis De Ontdekking en natuurlijk de leerlingen van het Kempenhorst College voor hun geweldige inzet!