Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden



* Verkiezingen 2008

Kippebrug in voorjaar terug in Oude Sluis Nieuwegein

5 november 2008 - Het Kippebruggetje, dat onderdeel uitmaakt van de Oude Sluis in Vreeswijk (Nieuwegein), zal in het voorjaar van 2009 terugkomen op haar oude plek. Het waterschap heeft het Kippebruggetje vorig jaar moeten verwijderen, omdat bij een inspectie bleek dat de brug niet veilig was. Sindsdien ligt op deze plek een noodbrug voor voetgangers.

Uit onderzoek is gebleken dat het mogelijk is het bruggetje met gebruik van de traditionele materialen te herstellen, zodat het uiterlijk hetzelfde blijft. Toch blijkt een monumentenvergunning en een bouwvergunning nodig. De doorlooptijd van deze wettelijke procedures is ongeveer vier maanden. Het waterschap heeft inmiddels de benodigde aanvragen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein.

Tot het voorjaar zal de noodbrug op haar huidige plek blijven. Om de intocht van Sinterklaas mogelijk te maken, zal het waterschap de noodbrug tijdelijk weghalen. De brug wordt 14 november weggehaald en op 17 november teruggeplaatst.