Politie Brabant-Noord

Jongen(16) aangehouden voor steekpartij

's-Hertogenbosch, 05-11-2008

De politie heeft woensdag rond het middaguur een 16-jarige Bosschenaar aangehouden voor een steekpartij, waarbij medio september een 35-jarige bewoner van de Van Zuylenstraat levensgevaarlijk gewond raakte.

Incident

Agenten troffen in de nacht van zaterdag 13 september op zondag 14 september de hevig bloedende man voor zijn woning aan. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en heeft enige tijd op de afdeling intensive care door moeten brengen. Uit de verklaring van het slachtoffer bleek dat hij 's nachts gerommel in de tuin van zijn buren hoorde. Hij nam poolshoogte en zag dat een jongen met een fiets zich uit de voeten wilde maken. De man pakte hem vast en werd daarop meerdere malen met een mes gestoken. Ernstig gewond wist hij 112 te bellen. Hij werd met spoed geopereerd.

Onderzoek

De politie zette die nacht onmiddellijk de straat af, deed uitgebreid sporenonderzoek, zette een speurhond in, nam een fiets inbeslag en deed o.a. buurtonderzoek. Verder maakte zij gebruik van de opsporingsprogramma's, Bureau Brabant en Avro's Opsporing Verzocht. De politie riep met name middelbare scholieren en bewoners van de Van Zuylenstraat op om naar de opsporingsprogramma's te kijken. Bij elkaar kwamen een vijftiental tips binnen. Enkele van deze tips hebben de recherche geholpen bij het oplossen van deze zaak.

De politie stelt op dit moment een onderzoek in in de woning van de verdachte. De 16-jarige Bosschenaar is voor onderzoek ingesloten.