Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Diverse overtredingen geconstateerd bij controle op horeca

Zaterdag 18 oktober coördineerde deelgemeente Kralingen-Crooswijk twee integrale horeca-acties, waarbij in de ochtend zes stichtingen en verenigingen werden gecontroleerd en in de middag en de avond 21 horecagelegenheden. Hierbij zijn verschillende overtredingen geconstateerd.

Stichtingen en verenigingen

Bij het bezoek aan de zes stichtingen en verenigingen, werden in totaal drie bestuurlijke waarschuwingen uitgedeeld, een proces verbaal opgemaakt en een schriftelijke waarschuwing gegeven. Door Eneco werd een keer fraude aan een elektriciteitsmeter geconstateerd. Het niet tonen van de juiste vergunningen, de aanwezigheid van sterke drank en roken in het pand, waren de aanleiding voor het uitdelen van deze waarschuwingen.

Horecagelegenheden

Bij de controle van 21 horecagelegenheden werden drie schriftelijke waarschuwingen gegeven, een bestuurlijke waarschuwing, drie mondelinge waarschuwingen en een proces verbaal. De waarschuwingen werden uitgedeeld voor onder andere het niet kunnen tonen van de vergunning, roken in het pand, hygiëneaspecten en het niet op orde hebben van de werkroosters.

Handhavingspartners

De controles werden gezamenlijk uitgevoerd met medewerkers van de politie (Horecataken en wijkteams), Vreemdelingendienst, Arbeidsinspectie, Voedsel en Warenautoriteit, Belastingdienst, Eneco en DCMR. De deelgemeente coördineert niet alleen deze handhavingacties, maar zal ook de voortgang van de overtredingen samen met de andere handhavingpartners nauwkeurig volgen.