Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 05-11-2008

Jongen aangehouden voor diefstal fiets

AMERSFOORT Een 15-jarige jongen uit Amersfoort is dinsdag 4 november aangehouden op verdenking van diefstal/heling van een fiets.

De eigenaar van de fiets, een 14-jarige jongen uit Leusden, zag zijn gestolen en op slot gezette fiets staan bij een winkel aan de Leusderweg. De 14-jarige jongen verklaarde dat hij zijn fiets maandag 3 november had weggezet zonder deze op slot te zetten. Toen hij op deze plaats terugkwam, was zijn fiets verdwenen. Hij toonde aan de politiemensen een aankoopbon van de fiets waaruit bleek dat hij de rechtmatige eigenaar was. Hij nam zijn fiets mee en de politiemensen vervolgden hun weg.

Kort daarna kregen zij een melding van een getuige die zag dat een jongen op zoek was naar zijn fiets bij de winkel. De jongen was vervolgens de Leusderweg overgestoken en de steeg ingelopen richting de Daltonstraat. Daar zag personeel van een andere winkel dat de jongen een sleutel weggooide in een straatput en de politie informeerde. De 15-jarige werd vervolgens aangehouden en in de put werd inderdaad een fietssleutel gevonden die paste op het slot van de fiets van de Leusdenaar. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Man aangehouden voor diefstal fiets

AMERSFOORT Een 23-jarige man uit Amersfoort is dinsdag 4 november aangehouden op verdenking van diefstal van een damesfiets.

Politiemensen zagen hem omstreeks 21.30 uur op deze fiets rijden op de Leusderweg en spraken hem aan. Na controle van het framenummer bleek dat de fiets in november 2006 uit een garagebox was gestolen. De Amersfoorter deed afstand van de fiets die aan de rechtmatige eigenaar wordt teruggegeven. Tegen de Amersfoorter wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

LEUSDEN De politie in het district Eemland zuid heeft met ondersteuning van het Scooterteam van de Verkeerspolitie een controle gehouden op de Arnhemseweg en de Lockhorsterweg.

De controle werd gehouden in het kader van het Wijkveiligheidsplan Leusden zuid waarbij de aanpak van het rijden met opgevoerde scooters over fietspaden een van de speerpunten is. In totaal werden 43 voertuigen naar de controleplaats geleid. 15 scooters bleken te zijn opgevoerd en voldeden niet meer aan de constructiesnelheid. Daarnaast werden 25 bekeuringen uitgedeeld voor een niet goed dempende scooteruitlaat, een gladde band, het ontbreken van de verplichte spiegels en het negeren van het rode verkeerslicht.

Man onder invloed aangehouden

AMERSFOORT Een 35-jarige automobilist uit Amersfoort is betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Politiemensen zagen de Amersfoorter dinsdag 4 november omstreeks 20.55 uur opvallend langzaam rijden over de Soesterweg. Bij het aanspreken bleek sprake van alcoholgebruik en moest de man mee naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat hij 870 ug/l in zijn lichaam had wat bijna vier keer zoveel is als toegestaan(220 ug/l). Bovendien werd op grond van deze uitslag zijn rijbewijs ingevorderd.

Fietsers bekeurd

AMERSFOORT Bij een fietsverlichtingscontrole op dinsdag 4 november tussen 20.15 en 20.45 uur op de Hooglandseweg-Zuid kregen elf fietsers een bekeuring wegens defecte verlichting. (Boetebedrag is 20 euro).