Persberichten Heuvelrug, 12.25 uur

Utrecht, 05-11-2008

Getuigenoproep auto-inbraken

WIJK BIJ DUURSTEDE - Op woensdagavond 29 oktober vanaf 18.00 uur en in de nacht van 29 op 30 oktober is Wijk bij Duurstede geconfronteerd met een serie auto-inbraken. Hierbij zijn bij dertien autos de airbags weggenomen.

Opvallend is dat auto-inbraken voornamelijk in de wijk De Geer zijn gepleegd. De auto-inbrekers hadden een voorkeur voor specifieke merken; in de meeste gevallen ging het om airbags van autos van het merk Seat en Mazda. Om de pakkans van de auto-inbrekers te verhogen, doet de politie een oproep aan de inwoners Wijk bij Duurstede om extra oplettend te zijn op verdachte situaties.

De politie komt nog steeds graag in contact met mensen die op woensdagavond 29 oktober of in de nacht van 29 op 30 oktober getuige zijn geweest van één of meerdere auto-inbraken. De politie is geinteresseerd in duidelijke signalementen van de verdachten. Uw informatie kan cruciaal zijn voor de opsporing en aanhouding van de verdachte(n). Getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844. Mocht u wel informatie hebben, maar anoniem willen blijven, belt u dan met het telefoonnummer Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Gewapende overval op jongen; getuigen gezocht
VEENENDAAL - Op maandagmiddag 3 november omstreeks 14.45 uur is op de parkeerplaats aan de Grote Pekken een jongen overvallen door twee jonge mannen. Het slachtoffer werd hierbij bedreigd met een vuurwapen.

Toen het 16-jarige slachtoffer uit Veenendaal naar zijn rode brommobiel liep die aan de rechterkant (gezien vanaf de inrit) op de parkeerplaats geparkeerd stond, renden er twee jonge mannen op hem af. Verdachte 1 haalde vervolgens een zwart vuurwapen uit zijn broeksband waarmee hij het slachtoffer bedreigde. Op verzoek stond het slachtoffer zijn portommonnee af waarna de beide verdachten wegrenden in de richting van de Palmengrift.

Het signalement van de verdachten luidt als volgt: Verdachte 1:


- Jonge man van vermoedelijk Marokkaanse afkomst


- ongeveer 20 jaar oud


- tussen 1.85 en 1.90 m


- normaal postuur


- gekleed in zwarte jas met capuchon


- zwarte gebreide sjaal (werd voor het gezicht gedragen)


- zwarte pantalon-achtige broek


- wit/zwarte Nike Air Max

Verdachte 2:


- jonge man van vermoedelijk Marokkaanse afkomst


- ongeveer 20 jaar oud


- tussen 1.75 en 1.80 m


- normaal postuur


- gekleed in een zwarte wollen driekwart jas (met zwarte capuchon eraan vast of eronder dragend)


- zwarte gebreide sjaal (werd voor het gezicht gedragen)


- zwarte spijkerbroek


- zwarte sportschoenen

De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen. Zij kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844. Mocht u wel informatie hebben, maar anoniem willen blijven, belt u dan met het telefoonnummer Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Controle geslotenverklaring

LEERSUM Bij een controle van de geslotenverklaring op de Gooyerdijk zijn tien overtreders bekeurd. De controle vond plaats op dinsdag 4 november tussen 07.45 en 08.45 uur.