Persberichten Lekstroom, 11.25 uur

Utrecht, 05-11-2008

Bestolen door thuiszorg

IJSSELSTEIN Een bejaarde vrouw werd op dinsdag 4 november door medewerkers van de thuiszorg bestolen van haar portemonnee.

Rond 12.55 uur werd op de Italiëlaan aangebeld bij de voordeur van de flatwoning van een 74-jarige vrouw. Zij deed open en zag twee meisjes voor de deur staan. De twee stelden zich voor als medewerkers van de thuiszorg die het huis kwamen inspecteren. De vrouw liet hen binnen en liep samen met hen de woning door. Op een gegeven moment kreeg de bewoonster een harde zet van één van hen, waardoor zij viel. Zij zag dat het tweetal de woning uitrende, maar ook dat nog een derde meisje uit de woonkamer kwam rennen en ook de woning uitvloog. Het slachtoffer raakte door de val niet gewond. Haar portemonnee bleek te zijn gestolen.

Signalementen:


1) Blank meisje, 16-17 jaar, ± 1.60 meter, normaal postuur, zwart lang krullend haar. Zij droeg een zwarte jas;


2) Blank meisje, 16-17 jaar, ± 1.60 meter, normaal postuur, halflang donkerblond haar. Zij droeg een oneffen lichte jas.


3) Geen signalement.

Aan getuigen die de meisjes op of in de omgeving van de Italiëlaan hebben gezien of hen menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Roodlichtcontrole na klachten

NIEUWEGEIN De politie heeft op dinsdag 4 november naar aanleiding van klachten van automobilisten een roodlichtcontrole gehouden, gericht op fietsers en voetgangers.

Automobilisten hadden geklaagd dat veel fietsers en voetgangers zich niets aan trokken van het rode verkeerslicht, waardoor zeer gevaarlijke situaties waren ontstaan. De klacht bleek niet onterecht: tussen 07.30 uur en 08.30 uur kregen 24 fietsers/voetgangers een bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Mist: auto over de kop

HOUTEN Een automobilist raakte op dinsdagochtend 4 november gewond bij een ongeval in de mist.

Rond 06.00 uur reed een 20-jarige automobilist uit Lage Zwaluwe over de Rijksweg A27, komende uit de richting van Breda. Ter hoogte van Houten reed hij in de mist met een snelheid van 120 km/u. Daardoor zag hij een voor hem rijdende vrachtwagen, die ongeveer 80 km/u reed, te laat. De automobilist remde hard, raakte in een slip, belandde in de berm, sloeg meerdere malen over de kop en kwam met de auto weer op zijn vier wielen tot stilstand.

De Lage Zwaluwer is met nekklachten en enkelletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.