Persberichten stad Utrecht, 11.25 uur

Utrecht, 05-11-2008

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 00.55 uur werd de 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gecontroleerd op de Franciscusdreef. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en bleek te hebben gedronken. Hij blies op het bureau 805 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eenrichting

UTRECHT- Op dinsdag werd van 13.30 uur tot 14.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Baden Powellweg. In totaal werden 27 bekeuringen uitgeschreven voor automobilisten die de geslotenverklaring (wegwerkzaamheden) negeerden.

Vernieling bushokje

UTRECHT- Op dinsdag werden drie jongeren aangehouden voor vernieling. Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding dat een bushokje vernield zou worden op de Blauwkapelseweg. Agenten gingen direct ter plaatse en konden drie jongeren in de leeftijd van 12 en 13 jaar uit Utrecht aanhouden. Op het bureau bleken twee van de drie verantwoordelijk voor de vernieling. Zij zullen een alternatieve straf moeten ondergaan.

Doorgereden na aanrijding

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een voetganger omver gereden door een bromfietser.

Omstreeks 13.20 uur liep een 46-jarige voetganger over het voetpad aan de Amsterdamsestraatweg. Op dit voetpad scheurde ook een bromfiets met hierop drie personen van ongeveer 16 jaar. In eerste instantie kon de bestuurder een aanrijding nog net voorkomen met een voetganger maar voor de 46-jarige man was het te laat. Hij werd aangereden en de bestuurder reed door. De twee andere jongens sprongen van de bromfiets af en renden hard weg. Op de plaats van de aanrijding bleef de koplamp en een deel van het plaatwerk achter. De voetganger liep een aantal beenbreuken op.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, Utrecht stad.