Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 05-11-2008

Politie treft notoire drinker toch weer achter het stuur aan

TILBURG: In de nacht van dinsdag 4 november op woensdag 5 november controleerde de politie op de Vierwindenlaan de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 02.45 uur. De 38-jarige Tilburger bleek een 'goede bekende' te zijn. Hij heeft namelijk een door de rechter opgelegde rijontzegging tot 25-11-2008. Daarnaast werd zijn rijbewijs al ongeldig verklaard op 29-08-2007. Op 3 oktober jl. was hij nog geverbaliseerd omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur aangetroffen. De man werd opnieuw gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 765 ug/l. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van negen uur opgelegd. De historie van de man was voldoende reden om zijn auto in beslag te nemen.

Arrestatie na bedreiging

TILBURG: Een huisbaas sprak woensdagochtend 5 november twee van zijn huurster aan over de achterstallige huur. Het bedrag was opgelopen tot circa 900,- alsdus de man.
De ene vrouw reageerde rustig en beloofde dat het bedrag morgen betaald zou worden. De andere vrouw ontstak in woede en greep een keukenmes om de huisbaas te bedreigen. De man vluchtte weg en kreeg daarbij het keukenmes achter zich aangegooid. Hij deed aangifte, waarna de politie overging tot de arrestatie van de verdachte. De 21-jarige vrouw is aangehouden en wordt verhoord over de
gebeurtenissen. Het mes (19 cm) dat zij hanteerde is in het belang van het onderzoek in beslag genomen Het feit vond plaats rond 11.00 uur op de Ringbaan-Noord.

Eten en drinken zonder te betalen

TILBURG: Een 56-jarige vrouw uit Tilburg is door de politie opgepakt op verdenking van het misdrijf 'flessentrekkerij'. De verdachte was dinsdag 4 november rond het middaguur naar binnen gegaan bij een cafetaria aan de Jan Heijnsstraat. Ze had daar eten en drinken besteld, terwijl ze helemaal geen geld bij zich had. Op het moment van afrekenen riep ze: 'bel de politie maar', wat ook gebeurde. De vrouw is, gezien haar staat van dienst, in verzekering gesteld en
ingesloten.

Tilburgseweg in Goirle afgesloten na verkeersongeval

GOIRLE: De Tilburgseweg in Goirle is dinsdagavond 4 november enkele uren afgesloten geweest na een verkeersongeval. Het ongeluk gebeurde om 17.45 uur toen een 26-jarige Tilburger met hoge snelheid achterop zijn voorganger botste. De voorganger stond stil op de Tilburgseweg, ter hoogte van De Bocht met de bedoeling om links af te slaan. De veroorzaker zag dit vermoedelijk te laat en botste er met volle snelheid achterop. Er stonden zelfs geen remsporen op het wegdek. De veroorzaker raakte bij het ongeval licht gewond.
Door de enorme klap was het wegdek bezaaid met brokstukken. Minimaal twee passerende automobilisten liepen daardoor schade op aan hun voertuig. Eén van hen (identiteit onbekend) beschadigde vermoedelijk zijn carter, waardoor er een oliespoor op de rijbaan ontstond. Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de
verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen. Gezien de aard van het ongeval is het rijbewijs van de veroorzaker ingevorderd. De man was overigens niet onder invloed.
Vanwege de ravage en het technisch onderzoek is de Tilburgseweg tot 22.30 uur afgesloten geweest. De gemeente verzorgde met behulp van pijlwagens de afzetting en de omleidingsroute.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 05-11-2008 14:03 | © Regio Midden en West Brabant |