Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


5 nov 2008

Transport Service Sliedrecht Leerbedrijf en Aloys Adriaanse Praktijkopleider van het jaar

Het Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (KBB) Transport en Logistiek maakte op 27 oktober de winnaars bekend van de verkiezingen Leerbedrijf en Praktijkopleider van het Jaar 2008. Transport Service Sliedrecht BV mag zich Leerbedrijf van het jaar 2008 noemen. Aloys Adriaanse, werkzaam bij Gebroeders Versteijnen BV is de titeldrager van Praktijkopleider van het jaar 2008.

Transport Service Sliedrecht, een écht leerbedrijf Uit de drie genomineerden leerbedrijven, Mepavex Logistics uit Bergen op Zoom, Transportbedrijf J. Schreuders BV uit Zaltbommel en Transport Service Sliedrecht BV, Sliedrecht werd de uiteindelijke winnaar gekozen. Volgens de jury, bestaande uit Ingrid Stomp (TLN), Henk Onstwedder (FNV Bondgenoten) en Ger Ros (VTL) behoren de genomineerden tot de top drie leerbedrijven van dit jaar. Bij de leerbedrijven staat het belang van de leerling voorop. Leerlingen werken in een prettig klimaat en worden goed voorbereid op hun carrière in sector. Uiteindelijke winnaar Transport Service Sliedrecht BV mag zich met trots Leerbedrijf van het jaar 2008 noemen. Juryvoorzitter Ingrid Stomp legt uit waarom: Met 80 medewerkers is Transport Service Sliedrecht een écht leerbedrijf. Ontplooiing is ingebed in de structuur en cultuur en ontwikkeling van mensen zit in de genen van het bedrijf. Het bedrijf is zo betrokken bij haar mensen dat het contact met de ouders, ROC en leerlingen zelfs na werktijd intensief is. Niets is te gek om de werknemers én leerlingen te helpen indien dit nodig is.

Overduidelijke winnaar Praktijkopleider van het jaar 2008 Naast de stem van de deskundige jury, mocht ook het publiek meestemmen op de praktijkopleider van jaar 2008. Uit de drie genomineerden, Janno van Aalst (Gebroeders Pothuizen), Jan den Boer (Zeelandia) en Aloys Adriaanse (Gebroeders Versteijnen BV), werd de laatstgenoemde gekozen tot Praktijkopleider van het Jaar 2008. Met een ruime meerderheid van stemmen wist Adriaanse op overtuigende wijze de titel te veroveren. Al die tijd heb ik hier naar toe geleefd, ik heb natuurlijk altijd al geweten dat ik zou winnen!, aldus een trotse Aloys Adriaanse.

Belang van de verkiezing
Met de verkiezing Leerbedrijf en Praktijkopleider laat het kenniscentrum zien hoe belangrijk deze factoren zijn voor de ontwikkeling van leerlingen. Bij het leerbedrijf doen de leerlingen de essentiële praktijkervaring op om hen goed voor te bereiden op het vak. Persoonlijke begeleiding en coaching van een praktijkopleider helpen de leerling om het BBL/BOL traject succesvol te kunnen doorlopen.

Informatieve en feestelijke uitreiking
De bekendmaking van de winnaars was tijdens een informatief en feestelijk event in de Fabrique in Utrecht. De presentatie van de dag was in handen van illusionist Jasper van Luit. Op een bijzondere manier wist hij de kijker te boeien en telkens te verassen. Theo van den Heuvel (Amarus) vertelde over talenten en kwaliteiten van medewerkers met ADHD en de middag werd spectaculair afgesloten met een drumworkshop van Golden Earring drummer Cesar Zuiderwijk.
*

*

*

*


* verschillende data 2008 en 2009
Wegwijs in de wereld van creatieve technologie in educatie

* 4, 5 en 6-11-2008
Het Nationaal Congres Primair Onderwijs
* 05-11-2008
De toegevoegde waarde van scholing aan de oplossing van het ...