Eerste artiestennamen De vrienden van Amstel LIVE! in Ahoy 2009 bekend

05/11/2008 15:30

One & Only Productions B.V.

Jeroen van der Boom, Racoon, Boeijen-Hofstede-Vrienten, Boudewijn de Groot, VanVelzen en de 3JS treden onder andere eind januari op tijdens de 11e editie van De vrienden van Amstel LIVE! in Ahoy Rotterdam.

Jeroen van der Boom stond begin dit jaar voor het eerst op het podium van De vrienden van Amstel LIVE! in Ahoy. Directe aanleiding was de single 'Jij bent zo' die in 2007 zorgde voor de grote doorbraak van Jeroen in Nederland. 'Eén wereld' was de opvolger en werd uitverkozen tot Alarmschijf en bereikte kort na release ook de nummer 1 positie. Na 'Jij bent zo' en 'Eén wereld' werd ook Jeroens derde single 'Betekenis' een top 3 hit.

In 2004 brak Racoon op grote schaal door met het album Another Day. Van het album verschenen drie singles waarvan vooral 'Love You More' een enorme hit werd. Eind 2007 volgde de eerste tour in de VS, waar de band bijna een maand lang het voorprogramma verzorgde voor The Lemonheads. In het voorjaar van 2008 werd hun vierde album uitgebracht, 'Before you leave' genaamd.

Frank Boeijen, Henny Vrienten en Henk Hofstede: Drie 'Aardige Jongens' of moeten we eigenlijk zeggen drie supertalentvolle heren! Welke betekenis deze drie namen de afgelopen drie decennia hebben gehad voor de Nederlandse popmuziek is algemeen bekend. Al meerdere malen hadden ze het tegen elkaar gezegd: "We moeten nog eens iets samen doen." Nooit was het er van gekomen, want de afzonderlijke agenda's doorkruisten de mooie plannen telkens weer. Maar nu is het zover! Een unieke, eenmalige samenwerking van Frank, Henny en Henk. Samen maakten ze het onlangs verschenen album 'Aardige Jongens', waarvoor ze elk vier nummers schreven. Het plezier en de gedrevenheid waarmee ze hieraan gewerkt hebben, is in ieder lied op deze cd terug te horen. En achter elk afzonderlijk lied zit een 'aardig' verhaal.

Boudewijn de Groot is al diverse decennia één van Nederlands meest succesvolle troubadours. Zijn succes leidde in de jaren '60 en '70 tot hits als 'Het Land Van Maas En Waal' en 'Welterusten Mijnheer De President'. Na zich begin jaren '70 te hebben gericht op het produceren van muziek, bracht hij in 1973 weer een eigen album uit met daarop onder andere de grote hit 'Jimmy'. In de jaren die volgen stort de Groot zich op tal van projecten, maar in 1983 stopt hij met optreden. Dan verschijnt in 1996 toch weer een album, 'Een Nieuwe Herfst'. Hierop staat ook de hit 'Avond', dat het brengt tot de nummer 1-positie in de Radio 2 Top 2000. In 2004 vierde Boudewijn dat hij veertig jaar muziek maakt. Hij bracht de cd 'Het Eiland in de Verte' uit en toerde door heel Nederland. In januari 2007 kwam het album 'Lage Landen' uit, eind van dat jaar gevolgd door de gelijknamige live cd en dvd.

Zanger/pianist VanVelzen is een opvallende verschijning en krijgt moeiteloos alle ogen op zich gericht. In september 2006 komt zijn eerste single uit. 'Baby Get Higher' wordt een megahit en staat wekenlang hoog in de hitlijsten. Tijdens de 3FM Awards 2007 krijgt VanVelzen zelfs de Schaal van Rigter uitgereikt, omdat 'Baby Get Higher' dat jaar de meest gedraaide single is. Diezelfde avond ontvangt VanVelzen tevens de 3FM Award voor beste nieuwkomer. In maart 2007 verschijnt VanVelzen's debuutalbum 'Unwind'. De plaat komt in maart 2007 binnen op nummer 1 in de hitlijsten. VanVelzen neemt vervolgens in april 2008 zijn vierde award in ontvangst: de 3FM Award voor Beste Liveact 2008. 'When Summer Ends', de titelsong van de film Zomerhitte, haalde dit jaar een top 10 notering. Het is de eerste keer dat VanVelzen optreedt tijdens De vrienden van Amstel LIVE!

De 3JS uit Volendam zijn ook debutanten op het podium van De vrienden van Amstel LIVE! in Ahoy. De aanstekelijke, geheel eigen sound van de 3JS is gekoppeld aan Nederlandstalige teksten van eigen hand die gaan over het leven in de breedste zin van het woord. In februari 2007 kwam hun eerste van vijf singles uit genaamd 'Kom'. Hierop volgden 'Net alsof', 'Een met de bomen', 'Watermensen', 'Wiegelied' en 'Hou van mij'. De 3JS bestaande uit Jan Dulles, Jaap de Witte en Jaap Kwakman zijn in hun nog korte carrière al flink in de prijzen gevallen. Dit jaar ontvingen zij zowel een Rembrandt als de Zilveren Harp voor jong aanstormend talent.

De vrienden van Amstel LIVE! in Ahoy Rotterdam vindt plaats van 22 t/m 25 en 28 t/m 31 januari 2009.

Voor de kaartverkoop kan iedereen terecht bij TelegraafTickets: www.telegraaftickets.nl en Ticket Service(R) via:


- Telefoon: 0900-300 1250 (45 cpm)


- 151 grotere postkantoren


- 36 GWK stationskantoren


- 12 grotere VVV-kantoren


- 100 Free Record Shops


- www.ticketservice.nl en


- de bekende voorverkoopadressen

De entree voor het concert bedraagt Euro 45,- / 48,- / 49,50 (excl. reserveringskosten). Zaal open: 18.30 uur. De aanvang van de show is 20.15 uur.

De laatste info over De vrienden van Amstel LIVE! is te lezen op www.vriendenvanamstel.nl





http://www.vriendenvanamstel.nl