Gemeente Venlo


Ambtenaren bezorgen bewoners Zorggroep leuke dag

3-11-2008

In het kader van de jaarlijkse bindingsdag, een teambuildingsdag, gaan ambtenaren van de gemeente Venlo verschillende leuke activiteiten voor en met de bewoners van Zorggroep Noord-Limburg organiseren. Maandag 3 november bezorgen zo'n 160 medewerkers van de afdeling bedrijfsvoering de senioren een onvergetelijke middag.

Na een gezamenlijke start van de bindingsdag vertrekken de ambtenaren in drie groepen van ruim vijftig personen naar de verschillende zorginstellingen. Rond 14.00 uur starten de activiteiten.

Nieuwe tuin
Bij verpleeghuis Blerick aan de Tollensstraat gaan de medewerkers van de gemeente een schitterende tuin aanleggen voor de bewoners. Er komen nieuwe looppaden, een extra groot terras, nieuwe plantenbakken en bankjes. Waar mogelijk worden de bewoners betrokken bij de aanleg, zoals bij het kopen van de planten. Om 17.15 uur wordt de tuin op feestelijke wijze geopend. Daarna is het tijd om even uit te blazen en gezamenlijk te eten.

Gezellige spelletjesmiddag
In het Venlose Auxiliatrixpark organiseren de ambtenaren een gezellige middag met en voor de bewoners van drie op het terrein gelegen zorgcentra. Op het programma staan onder andere het spelen van spelletjes en karaoke met de jongeren van De Witte Steen. Met de bewoners van verzorgingshuis De Vorstenheuvel wordt een sjoelcompetitie opgezet en wie graag naar buiten wil kan onder begeleiding van de Venlose ambtenaren een wandelingetje maken naar bijvoorbeeld het dierenparkje Beestenboel. Na afloop is er een gezamenlijk koffietafel voor bewoners en ambtenaren.

Funshoppen
Bewoners van het verzorgingsgebied Centrum-Noord gaan een middagje shoppen bij het Tref en bij Tuincentrum Leurs. In verzorgingshuis de Meeubeemd wordt een herfstactiviteit georganiseerd. 's Avonds eten de medewerkers van de gemeente samen een hapje met de bewoners van verzorgingshuis de Beerendonck.

Make a Difference Day (MADD)
Steeds meer bedrijven en instellingen kiezen ervoor om tijdens hun jaarlijks personeels-uitstapje iets te doen voor het goede doel. Zorggroep Noord-Limburg maakt daar voor haar bewoners en cliënten graag gebruik van. De activiteiten van de gemeente sluiten ditmaal aan bij Make a Difference Day. Tijdens MADD doen zoveel mogelijk mensen in heel Nederland één of twee dagen vrijwilligerswerk. Dit jaar zijn 31 oktober en 1 november de landelijke data voor de activiteiten, maar deze vinden bij de Zorggroep vanwege de bindingsdag van de gemeente Venlo dus enkel dagen later plaats, op 3 november.