Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 05-11-2008

Twee verdachten aangehouden na binnendringen woning

OOSTERHOUT: Dinsdagavond 4 november arresteerde de politie twee mannen. Dat gebeurde nadat zij een woning in de wijk Strijen waren binnengedrongen. Het betrof de woning waar tot voor kort de
hoofdverdachte (32) woonde. Het stel heeft onlangs hun relatie beïndigd. In de woning verbleven op dat moment zijn ex-vriendin (26), drie jonge kinderen en een oppas (18).

Het duo belde rond 21.30 uur aan. Toen de vrouw niet opendeed, werd het glas van de voordeur vernield en drong het duo de woning binnen. De vrouw en de oppas hadden zich ondertussen in veiligheid gebracht door zich in de badkamer op te sluiten. Van daaruit werd om hulp gebeld met behulp van een mobiele telefoon. De gewaarschuwde agenten arresteerden de 32-jarige ex-vriend als hoofdverdachte. Zijn 34-jarige broer, die in zijn gezelschap was, werd eveneens opgepakt. Beide mannen zijn in verzekering gesteld. Ze worden verdacht van
huisvredebreuk, vernieling en bedreiging.

Inbrekers laten gereedschap achter

SPRANG-CAPELLE: Drie inbrekers probeerden dinsdagavond 4 november in te breken bij een supermarkt aan de Van Der Duinstraat. Een getuige zag het drietal op het dak van de supermarkt en belde meteen de politie. De drie verdachten vertrokken halsoverkop, nog voordat de politie arriveerde. Met speurhonden is de omgeving nog afgezocht, echter zonder resultaat. Op het dak van de supermarkt vond de politie allerlei inbrekersvoorwerpen. Hieruit kan worden opgemaakt dat het trio overhaast is vertrokken. Aan de hand van de het in beslag genomen gereedschap en de aangetroffen andere sporen gaat de politie op zoek naar de nog onbekende daders.

Letsel bij verkeersongeval

OOSTERHOUT: De politie behandelde dinsdagmiddag 4 november een verkeersongeval op de kruising Eikdijk / Europaweg. Bij dit ongeval raakte een 51-jarige vrouw uit Oosterhout gewond. Het slachtoffer reed rond 17.10 uur in haar auto over de Europaweg. Bij de kruising van de Europaweg met de Eikdijk kreeg ze geen voorrang van een 28-jarige Oosterhoutse automobilist. De veroorzaker reed komende vanaf de Eikdijk, de Europaweg (= voorrangsweg) op. Er ontstond een aanrijding waarbij de 51-jarige vrouw gewond raakte. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Haar letstel bestaat uit een gekneusde borstkast, heup, rug en nek. Tegen de veroorzaker is proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker neemt nieuwe bestelauto mee

KAATSHEUVEL: Na een inbraak in een woning in de Van Haestrechtstraat ging de inbreker er vandoor met de auto van de gedupeerden. De bewoners ontdekten woensdagochtend 5 november om 06.45 uur dat er was ingebroken in hun woning. Het is nog onduidelijk hoe de inbreker precies is binnengekomen. De dader maakte, naast een portemonnee, ook de autosleutels buit. Hij is er vervolgens vandoor gegaan met de bestelbus van de gedupeerden. Het gaat om een gloednieuwe Mercedes Vito met het kenteken 48-VLS-2. De politie nam een aangifte op en liet de auto meteen internationaal signaleren als gestolen voertuig. Ook is er een technisch sporenonderzoek door de politie uitgevoerd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 05-11-2008 16:07 | © Regio Midden en West Brabant |