Microsoft en de HIMSS starten gebruikersgroep op het gebied van de gezondheidszorg voor de regio EMEA

05/11/2008 16:46

PR Newswire

KOPENHAGEN, Denemarken, November 5 /PRNewswire/ --

- Samenwerkingsforum opgezet om gezondheidszorggroepen binnen de hele regio met elkaar in contact te brengen.

Op de World of Health IT Conference and Exhibition in Kopenhagen maakten Microsoft Corp en de Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS) de openstelling bekend van de Microsoft Health Users Group (Microsoft HUG) voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (de regio EMEA). De gebruikersgroep biedt organisaties in de gezondheidszorg en partners een online forum ter bevordering van de ontwikkeling van oplossingen voor de gezondheidszorg, en om te laten zien hoe technologie kan bijdragen tot het overwinnen van uitdagingen in de gezondheidszorg.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000822/MSFTLOGO)

Het innovatieve forum met de naam Microsoft HUG is opgezet als ontmoetingsplaats voor partners en ontwikkelaars van technologische oplossingen voor de gezondheidszorg om samen te kunnen werken aan aspecten van oplossingen op basis van een Microsoft-platform; om nieuwe toepassingen te ontdekken voor bestaande technologie, ontwikkelingsondersteuning, samenwerking en het leggen van contacten met collega's; en om de behoeften en wensen te bespreken die naar voren komen tijdens het gebruik van IT in de gezondheidszorg. Na diverse succesvolle jaren van samenwerking op het huidige forum, bestaat het gevarieerde ledenbestand van de Microsoft HUG op dit moment uit meer dan 5000 leden en 31 ondersteunende bedrijven uit heel Noord-Amerika, verenigd door een gemeenschappelijke interesse in door leveranciers en door gebruikers ontwikkelde software op basis van Microsoft-technologie om de kwaliteit en de efficiëntie van de gezondheidszorg te verbeteren, en tegelijkertijd de complexiteit en kosten ervan te verlagen.

"Door de uitbreiding van de Microsoft HUG naar de
gezondheidszorggemeenschap in de regio EMEA ontstaat een uitgebreid forum voor het delen van aanbevolen werkwijzen en ervaringen van onszelf en van onze klanten en partners," aldus Tim Smokoff, General Manager van Worldwide Health bij Microsoft. "Dankzij dit samenwerkingsforum kan het ecosysteem zichzelf versterken. Partners kunnen hun bedrijven beter ondersteunen, klanten kunnen hun dienstverlening verbeteren, en beiden kunnen hun rendement verhogen door te leren van anderen die te maken hebben gehad met vergelijkbare uitdagingen -- met als uiteindelijke doel een verlaging van de kosten in de gezondheidszorg, en een verhoging van de kwaliteit en de toegankelijkheid voor de burger."

"Het beheren van de Microsoft HUG stelt ons in staat onze missie verder uit te dragen en richting te geven aan de ontwikkelingen op het gebied van de informatie- en managementsystemen in de gezondheidszorg door het delen van kennis, ondersteuning, samenwerking, innovatie en het bevorderen van de gemeenschapszin. Ons uiteindelijke doel is het realiseren van een betere zorg voor de patiënt, en dit is een volgende stap in die richting," aldus H. Stephen Lieber, CAE, President en CEO van HIMSS.

De Microsoft HUG voor de regio EMEA is gehuisvest op de bestaande website van de Microsoft HUG (http://www.mshug.org) en biedt leden toegang tot een platform dat oplossingen, experts en collega's in contact brengt met een bredere invloedssfeer en kennispool. Leden genieten de volgende voordelen:


-- Toegang tot de nieuwste oplossingen en technologie van vooraanstaande ontwikkelaars van Microsoft en onafhankelijke deskundigen uit de branche

-- Een forum om meningen uit te wisselen, te leren van collega's en een bijdrage te leveren aan de toekomst van IT in de gezondheidszorg
-- De gelegenheid om contacten te leggen met professionals die hun carrière kunnen bevorderen

-- Online interactie die professionals helpt met anderen in contact te komen

Microsoft en HIMSS zijn ervan overtuigd dat zij met de lancering van de EMEA-community hun streven om de branche beter van dienst te kunnen zijn kunnen versterken door een gezamenlijke strategische visie -- het vervullen van een toonaangevende rol binnen de branche, het bevorderen van toepasselijke standaards en het bepalen van wat nodig is in verband met de ondersteuning van oplossingen voor de gezondheidszorg.

Wie interesse heeft in deelname aan de Microsoft HUG voor de regio EMEA kan terecht op http://www.mshug.org voor meer informatie.

Over de HIMSS
De Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS) is een beroepsorganisatie in de gezondheidszorg die zich richt op het bieden van een internationale leidraad voor het optimale gebruik van informatietechnologie (IT) en managementsystemen in de gezondheidszorg ter verbetering van de zorg. De HIMSS is opgericht in 1961 en heeft kantoren in Chicago, Washington D.C., Brussel, Singapore en op andere plaatsen verspreid over de Verenigde Staten en de rest van de wereld. De HIMSS vertegenwoordigt meer dan 20.000 persoonlijke leden en 350 zakelijke leden die tezamen organisaties vertegenwoordigen die miljoenen mensen in dienst hebben. De HIMSS geeft vorm en richting aan een openbaar beleid in de gezondheidszorg en aan de manier van werken binnen de branche door middel van initiatieven op het gebied van ondersteuning, educatie en professionele ontwikkeling die zijn opgezet om de bijdrage van informatie- en managementsystemen te bevorderen en de kwaliteit van de zorg voor de patiënt te waarborgen.

Over Microsoft
Microsoft (Nasdaq: MSFT), opgericht in 1975, is wereldleider op het gebied van software, diensten en oplossingen die mensen en bedrijven helpen hun volledige potentieel te verwezenlijken.

Over Microsoft EMEA
Microsoft is sinds 1982 actief in de regio EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika). Microsoft heeft in deze regio meer dan 16.000 mensen in dienst, verspreid over 64 bijkantoren, die producten en diensten leveren in meer dan 139 landen en regio's.

Dit materiaal is uitsluitend bestemd voor informatieve doeleinden. Microsoft Corp wijst alle garanties en voorwaarden met betrekking tot het gebruik van het materiaal voor andere doeleinden van de hand. Microsoft Corp is op geen enkel moment aansprakelijk voor eventuele bijzondere, directe, indirecte of gevolgschade, hetzij tijdens de uitvoering van een contract, door nalatigheid, of door een andere daad voortkomend uit of in verband met het gebruik of de uitwerking van het materiaal. Niets hierin mag worden beschouwd als enige vorm van garantie.

Christina Roosen van World of Health IT, +32(0)487-445-121, Christina.Roosen@WorldofHealthIT.org; of Simmi Singh van Waggener Edstrom Worldwide, +1-503-443-7000, ssingh@waggeneredstrom.com, voor Microsoft; of Microsoft EMEA Response Centre, emearesponse@webershandwick.com / OPMERKING VOOR DE EDITOR: Als u geïnteresseerd bent in aanvullende informatie over Microsoft in de regio EMEA, kunt u een bezoek brengen aan http://www.microsoft.com/emea of het EMEA Press Centre op http://www.microsoft.com/emea/presscentre. Webkoppelingen, telefoonnummers en titels zijn correct op het tijdstip van publicatie, aar kunnen nadien zijn gewijzigd. Voor meer informatie kunnen journalisten en analisten contact opnemen met de betreffende contactpersonen die worden vermeld op http://www.microsoft.com/emea/presscentre/contactus.mspx. Als u meer informatie wilt zien over Microsoft Corp, kunt u een bezoek brengen aan de webpagina's met bedrijfsinformatie van Microsoft op http://www.microsoft.com/presspass. /Foto: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000822/MSFTLOGO, AP-archief: http://photoarchive.ap.org, PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com






-