Gemeente 's-Hertogenbosch

05-11-2008
Regiotaxi 's-Hertogenbosch definitief gegund; PZN blijft vervoerder

Na een bezwaarprocedure is het contract van Regiotaxi 's-Hertogenbosch nu definitief gegund aan de huidige vervoerder van de Deeltaxi: Personenvervoer Zuid-Nederland (PZN) uit Tilburg. Doordat het vervoer eerst aan een andere partij was gegund, er bezwaar is aangetekend en de bezwaarprocedure gedegen behandeld moest worden, vindt de overgang van Deeltaxi naar Regiotaxi later plaats. Dit betekent dat, in tegenstelling tot eerdere berichten, Regiotaxi 's-Hertogenbosch per
1 maart 2009 gaat rijden. Tot die tijd blijft het Deeltaxi 's-Hertogenbosch (een vorm van openbaar vervoer van deur tot deur en/of vervoer van en naar OV-haltes voor iedereen in de gemeenten 'sHertogenbosch, Vught, Sint-Michielsgestel, Haaren, Heusden en Boxtel). De uitvoering blijft tot 1 maart ongewijzigd, wel wordt de komst van Regiotaxi voorbereid. De naam Deeltaxi wordt veranderd in Regiotaxi `s-Hertogenbosch, omdat deze aansluit bij de landelijke `formule' waarbij collectieve vervoersystemen zowel in naamgeving als in uitvoering steeds meer op elkaar gaan lijken. Zo wordt het voor reizigers beter herkenbaar en makkelijker; het maakt niet uit in welke regio de reiziger in een Regiotaxi stapt, het systeem werkt overal (vrijwel) hetzelfde.

Kwaliteit voorop
Per 1 januari 2009 gaan gemeenten en provincie een vernieuwd Servicepunt Regiotaxi inrichten voor het beheer van de Regiotaxi. Inmiddels zijn twee medewerkers aangesteld die contacten met alle betrokken partijen onderhouden en overleg voeren met het reizigerspanel van de Regiotaxi. Het Servicepunt gaat een nieuwe klachtenprocedure invoeren, beheren en monitoren en het contract met de vervoerder controleren. Gemeenten en provincie willen hiermee een flinke stap zetten in de kwaliteit van het vervoerssysteem. Met veel vertrouwen in de samenwerking wordt inmiddels hard gewerkt aan een implementatietraject met PZN en alle betrokken gemeenten en provincie om de overgang naar het nieuwe contract soepel te laten verlopen. Klanten zullen in de komende maanden door middel van een nieuwsbrief op de hoogte worden gehouden van de vorderingen.