Gemeente 's-Hertogenbosch

05-11-2008
Orthen in de prijzen!

Afgelopen zaterdag 1 november heeft de gemeente samen met de bewoners van Orthen de grote schoonmaakactie afgesloten. De afdeling Beheer Openbare Ruimte en de Afvalstoffendienst hebben samen met de bewoners extra schoongemaakt in Orthen. De schoonmaakweek startte op zaterdag 25 oktober met het zwerfafval ruimen door ruim twintig bewoners met hun kinderen in hun eigen wijk. Met de prijsuitreiking door Proper Jetje Junior (PJ) is de schoonmaakweek afgesloten.

Prijzen
Mw. Van Venrooy, mw. Heesbeen en dhr. en mw. Merks hebben wonderschone prijzen gewonnen. Deze bewoners van Orthen hebben de poster van PJ gekregen om zichtbaar voor het raam te hangen. Hiermee laten ze zien dat een stralende wijk hun aan het hart gaat en dat zij de directe omgeving schoon willen houden en vrij van illegale stort. In de schoonmaakweek heeft PJ onverwacht in de wijk rondgereden, om te kijken waar de wijk, de straat, de stoep echt straalt én waar een poster hangt. Ook de wijk kan een prijs winnen als de illegale stort na een half jaar is verminderd. Deze schoonmaakactie is de laatste van dit jaar. In het voorjaar start de gemeente weer met acties in andere wijken van de gemeente 's-Hertogenbosch.
Afbeelding Proper Jetje prijsvraag Orthen

Campagne
's-Hertogenbosch heeft net als vele andere, grote steden te maken met een toename van vervuiling in de stad. De laatste jaren is er hard gewerkt aan het terugbrengen van de veiligheid in de stad. En met succes! Maar daarnaast willen we ook wonen in een schone én hele stad. Zonder zwerfvuil, kapotte stoeptegels, vernielde bushokjes, illegale stort of geluidsoverlast. Zomaar een aantal voorbeelden dat het woongenot vermindert en het winkelen en uitgaan minder plezierig maakt.

Samen voor 'n schoon `s-Hertogenbosch
De afdeling Beheer Openbare Ruimte en de Afvalstoffendienst zetten zich nadrukkelijk in om de dagelijkse vervuiling van de stad elke dag een halt toe te roepen. De afdeling Stadstoezicht en de Milieupolitie zien toe op handhaving. Hierin hebben we hoge ambities, die om een grote inspanning vragen. Dit kunnen we als gemeente niet alleen. Samen met de burgers moet de vervuiling worden aangepakt. De gemeente heeft hierin een centrale rol, heeft daarvoor een mix aan instrumenten en middelen voor inzameling en reiniging, communicatie met de burger en controle op onjuist weggooi- en aanbiedgedrag.

Schoonmaak door de afdeling BOR
De afdeling Beheer Openbare Ruimte (BOR) heeft in de schoonmaakweek verschillende werkzaamheden in Orthen uitgevoerd. Bosplantsoen en bomen zijn gesnoeid. Markeringen zijn weer aangebracht. Graffiti is op verschillende plaatsen verwijderd. Onkruid op de verharding is verwijderd door branden en daarna is geveegd en geblazen. De speelplek aan Orduynenstraat is ontgraven. Het uitrenveld aan de Schanswetering is omgespit. Afvoerputten (kolken) zijn uitgezogen. En nog veel meer....

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. A. Klarenbeek van de afdeling Beheer Openbare Ruimte, tel. (073) 615 96 71. Voor meer informatie over het storten van afval kunt u bellen naar de Afvalstoffendienst, tel. (073) 615 65 00.