Provincie Noord-Holland

Wat is voor jou Thuis in de Jeugdzorg?

5-11-2008

Met een speciaal voor de Week van de Jeugdzorg geschreven theatervoorstelling heeft Sara Kroos, ambassadrice van deze week, vandaag opgetreden in de Philharmonie in Haarlem. Tijdens de show maakte gedeputeerde Sascha Baggerman de winnende foto bekend van de fotowedstrijd onder jeugdzorgjongeren.

Thuis op mijn kamer Sara Kroos bracht samen met jongeren uit de jeugdzorg uit Noord-Holland liedjes, sketches en filmpjes ten gehore. Dit deed het gezelschap in een afgeladen theater met 400 kinderen uit groepen 7 en 8 van verschillende scholen uit Noord-Holland.

Fototentoonstelling
Tijdens de voorstelling onthulde gedeputeerde Sascha Baggerman van de provincie Noord-Holland de winnende foto van de fototentoonstelling Thuis in de Jeugdzorg. De provincie had voor de Week van de Jeugdzorg een fotowedstrijd georganiseerd onder jeugdzorgjongeren tussen de 11 en 18 jaar. In totaal zijn 11 jongeren uit de jeugdzorg benaderd om fotos te maken. De kinderen werden eerder al uitgerust met een digitale camera en kregen een workshop van een fotograaf die hen een aantal kneepjes uit het vak bijbracht. De fototentoonstelling die vandaag werd onthuld in de Philharmonie zal in de komende periode de verschillende Noord-Hollandse jeugdzorginstellingen aandoen. Gedeputeerde Sascha Baggerman heeft de foto van Roy als mooiste foto gekozen. De foto van Roy geeft mij een rustig gevoel en laat zien hoe thuis moet zijn: ontspannen, doen waar je zin in hebt. Met een afsluitend lied over de jeugdzorg sloot Sara Kroos vervolgens de voorstelling af.

Nieuwsredactie