ProRail

Persbericht

05-11-2008

Vernieuwing en uitbreiding fietsenstallingen station

In opdracht van NS en ProRail wordt vanaf 5 november gewerkt aan de uitbreiding van de fietsenstallingen bij de stations Almere Parkwijk. Door de uitbreiding van de fietsenstalling ziet station Almere Parkwijk het aantal stallingen voor het eind van het jaar met 228 toenemen tot een totaal van 484. In januari worden de huidige fietskluizen vervangen door nieuwe kluizen.

In de uitgebreide fietsenstalling kunnen reizigers hun fiets makkelijk en veilig stallen. Er is meer ruimte tussen de klemmen, zodat ook fietsen met brede sturen of fietstassen goed gestald kunnen worden. Bovendien bieden de rekken meer mogelijkheden om fietsen vast te zetten met kabel- of beugelsloten.

Overige stations in Almere

ProRail en de NS zien vanuit een gezamenlijke prognose van het aantal reizigers eveneens een groeiende behoefte aan fietsenstalplaatsen bij de stations Almere Buiten, Almere Muziekwijk en Almere Oostvaarders. In overleg met de gemeente Almere wordt gekeken naar een goede invulling. Naar verwachting gaat ProRail in 2009 als eerste van start met de vernieuwing en uitbreiding van de fietsenstallingen op station Buiten. Voor de stations Oostvaarders en Muziekwijk is nog geen overeenstemming. Â

Ruimte voor de Fiets

De ombouw van de stalling op de stations in Almere is onderdeel van het project âRuimte voor de Fietsâ, waarbij ProRail sinds 2000 fietsenstallingen op stations vernieuwt. Overal wordt hetzelfde type rekken en kluizen geplaatst. Inmiddels zijn ruim 300 stallingen in Nederland omgebouwd. ProRail verwacht met de nieuwe fietsenstalling het gebruik van de fiets in het voor- en natransport te stimuleren. Bijna 40% van de treinreizigers komt op de fiets naar het station.