Hogeschool Windesheim

Persbericht, 4 november 2008

Thales Nederland B.V. is genomineerd voor âHet Gouden Ervaringscertificaat 2008â. Ook Philips en UMCG zijn genomineerd. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Science & Technology Summit âVliegende Hollanders 2008â, op 11 november a.s. in Amsterdam. âHet Gouden Ervaringscertificaat 2008â waaraan een prijs van ⬠10.000,-- is verbonden, zal worden uitgereikt door staatssecretaris Aboutaleb van SZW.

Christelijke Hogeschool Windesheim is in het genomineerde project door Thales gekozen als partner bij het opzetten en uitvoeren van de EVC-trajecten (Erkennen Verworven Competenties). Samen met Windesheim heeft Thales 100 medewerkers geïnspireerd om op eigen initiatief met EVC op hbo-niveau aan de slag te gaan. Vijftig medewerkers hebben het traject afgerond. Een flink aantal van hen is nu gestart met een hbo-opleiding op maat.

In overleg met Thales stemde Windesheim een aantal onderdelen van de EVC-procedure af op de wensen van het bedrijf. Omdat alle Nederlandse vestigingen van Thales (Hengelo, Huizen en Eindhoven) deelnamen aan het project, waren ook de hogescholen Fontys, Saxion en Hogeschool Utrecht bij de uitvoering van dit project betrokken.

Thales beschouwt de wederzijdse inspiratie als belangrijke succesfactor bij het opzetten en uitvoeren van het EVC-traject. Thales en Windesheim zien elkaar als partners en pioniers op het gebied van EVC.