AutoRai

Nieuwe merken en activiteiten op AutoRAI 2009

(11/5/2008)
De voorbereidingen voor het grootste autofeest van Nederland zijn in volle gang. Door de toevoeging van GoMotor! en een groot aantal buitenactiviteiten is er op de AutoRAI, van 1 tot en met 11 april 2009, meer te beleven dan ooit.

Subaru en Infiniti zijn nieuwe deelnemers aan het grootste auto-evenement van Nederland. Infiniti, een nieuw premium automerk dat vanaf januari 2009 in Nederland te koop is, toont zich tijdens de AutoRAI voor het eerst aan het grote publiek. Subaru is terug van weggeweest. Het Japanse merk presenteert op de beursvloer onder meer zijn nieuwe Boxer Diesel motoren.

De buitenactiviteiten van AutoRAI 2009 bestaan onder andere uit een uitdagend parcours op Strand Zuid, de 4x4 Driving Experience. Ook kan er met stoere en sensationele autoâs worden gereden op de Boulevard of Mobile Dreams en kunnen er geavanceerde, duurzame autoâs worden getest. De motorfietsen keren terug in de geheel nieuwe deeltentoonstelling GoMotor! Deze aparte sectie met motoren en (motor-)scooters in het nieuwe RAI-gebouw Elicium, is gratis toegankelijk voor bezoekers van de AutoRAI.

Het aantal automerken dat op AutoRAI 2009 te zien is, blijft gelijk aan het recordaantal deelnemers van de vorige editie. Dit betekent dat zo'n 95 procent van de totale markt aanwezig is. Twee importeurs, BMW Group en Daihatsu, nemen echter op basis van andere keuzes in de besteding van hun budget geen deel. âWij vinden het natuurlijk erg jammer dat deze merken ontbreken, maar daar staat de komst van Infiniti en Subaru tegenover. Met extra veel primeurs en activiteiten verwachten wij de beste AutoRAI tot nu toe te gaan neerzettenâ, aldus beursmanager Fernand Molenschot. "Autonieuws komt straks echt tot leven!"

Over AutoRAI
AutoRAI 2009 vindt plaats in Amsterdam RAI, de nieuwbouw Elicium biedt onderdak aan GoMotor! Zowel de AutoRAI als GoMotor! start met de Exclusive Preview op woensdag 1 april van 20.00 tot 24.00 uur. Van donderdag 2 tot en met zaterdag 11 april is het evenement op werkdagen geopend van 11.00 tot 22.00 uur en in de weekends van 10.00 tot 17.00 uur. AutoRAI 2009 en GoMotor! worden georganiseerd door Amsterdam RAI in nauwe samenwerking met RAI Vereniging. Meer informatie is te vinden op www.autorai.nl.