Gemeente Best

Gemeente ontwikkelt naar een slagvaardige organisatie

05-11-2008

BEST IN VERANDERING

Op dit moment zijn er veel ontwikkelingen gaande in onze gemeente, zo ook in het gemeentehuis van Best. Wat speelt er allemaal?

Het college van BenW van de gemeente Best heeft in november 2006 een werkgroep onder leiding van de heer Henk Hendriksen (oud-burgemeester van onder andere de gemeente Cuijk en inwoner van Best) gevraagd een breed onderzoek in te stellen naar de interne verhoudingen binnen de gemeente.

Dit onderzoek richtte zich met name op de kwaliteit en de inhoud van de medezeggenschap in de jaren 2004, 2005 en 2006. In april 2007 heeft deze werkgroep, die verder bestond uit een vertegenwoordiger van de Ondernemingsraad en een vertegenwoordiger van de gemeentesecretaris, een rapport uitgebracht. Dit rapport (De Binnenspiegel) heeft als basis gediend voor een aantal ontwikkelingen als vervolg op de reorganisatie die in 2004 binnen de gemeente heeft plaatsgevonden.

De huidige 'doorontwikkeling' van de ambtelijke organisatie van de gemeente Best, vindt voor een belangrijk deel zijn basis in het bewuste rapport. Uiteraard is de gemeenteraad, naast de medewerkers, voor het college de belangrijkste partner in dit proces. Recentelijk is de raad uitvoerig bijgepraat over de inmiddels verschenen 'houtskoolschets' die op hoofdlijnen de toekomst van een vernieuwde organisatie aangeeft.

Nieuwe organisatiestructuur

Ook de Ondernemingsraad van de gemeente Best is hierbij sterk betrokken en een vanzelfsprekende partner voor het college. In de kern gaat het in de voorstellen om een minder gelaagde, dus plattere organisatiestructuur met korte lijnen tussen de medewerkers en BenW. Hierdoor wordt de effectiviteit van en efficiency in de bedrijfsprocessen bevorderd.

Op deze manier worden ook de flexibiliteit en de slagkracht van het apparaat vergroot. Dat laatste is onder andere van belang voor een klantgewenste opstelling in de richting van de burgers van Best. De directie wordt van vier leden teruggebracht naar twee en het aantal managers wordt verminderd.

De 'nieuwe' manager is in de eerste plaats coach en inspirator en veel minder inhoudelijk deskundige. Die inhoudelijke deskundigheid wordt sterker dan voorheen belegd bij de medewerkers zelf, waardoor hun functie aan inhoud en breedte wint en het werkplezier naar verwachting toeneemt.

Kosten

De kosten die met deze doorontwikkeling van de organisatie zijn gemoeid, zijn onderdeel van de besluitvorming door de raad bij de behandeling van de programmabegroting op 10 november aanstaande. Belangrijk is dat met name verder zal worden geïnvesteerd in de medewerkers van de gemeente Best, zodat zij in staat zijn beter en breder in te spelen op de veelheid van snelle en vaak ook complexe externe ontwikkelingen.

Dit proces is door de gemeente in samenspraak met de Ondernemingsraad samengevat in een nieuw ambitiestatement voor de gemeentelijke organisatie: bekwaam, betrokken en alert. Daarin wordt hard gewerkt aan een open en transparante cultuur, waarin vooral projectmatig werken, doelgericht en procesgestuurd belangrijke elementen vormen. De betrokkenheid bij dit proces blijkt uit de grote aanwezigheid van de medewerkers bij drie informatiebijeenkomsten die het college de afgelopen twee weken heeft georganiseerd.

Uiteraard zal de Ondernemingsraad met betrekking tot de inhoud de haar toekomende wettelijke advisering benutten, terwijl de gemeenteraad de met dit proces gemoeide kosten beoordeelt.