Ingezonden persbericht


Tienduizenden jongeren dansen wereldwijd tegelijkertijd tegen aids

Tiësto, The Partysquad en eliZe treden op tijdens Dance4Life Event '08

Amsterdam, 5 november - Op 29 november dansen ruim 10.000 scholieren in Jaarbeurs Utrecht tijdens het Dance4Life Event '08. Op hetzelfde moment dansen ook in negentien andere landen tienduizenden jongeren, die op deze manier de stilte en taboes rond hiv en aids willen doorbreken. Een live satellietverbinding zal een groot deel van de dansende jongeren over de hele wereld met elkaar verbinden. Het event sluit het Dance4Life scholenproject 2008 af en is exclusief toegankelijk voor scholieren die de afgelopen maanden deelnamen aan Schools4life en ten minste 50 euro hebben ingezameld voor de projecten van STOP AIDS NOW!

PERSUITNODIGING!

Hierbij nodigen wij u van harte uit aanwezig te zijn bij het Dance4Life Event '08 op zaterdag 29 november in Jaarbeurs Utrecht.

Het programma begint om 15.30 uur en duurt tot 19.30 uur

Enkele hoogtepunten van het programma:
(tijden onder voorbehoud)
15.30 uur: spectaculaire opening
17.00 uur: live verbinding met Dance4Life evenementen in andere Dance4Life landen, waaronder Duitsland, Mexico, Rusland, Servië, Zambia en Zuid-Afrika 18.45 uur: afsluiting door Tiësto

Er is gelegenheid de aanwezige artiesten, de scholieren en/of iemand van de organisatie te interviewen over hun betrokkenheid bij Dance4Life.

Voor het bezoeken van het Dance4Life Event '08 kunt u een persaccreditatie aanvragen. Inschrijven kan vóór maandag 24 november. Onderaan dit bericht vindt u terug hoe dit in zijn werk gaat.

Schools4Life
De helft van alle nieuwe hiv-infecties wereldwijd vindt plaats bij mensen jonger dan 25 jaar. Daarom inspireert Dance4Life juist deze generatie om in actie te komen. Schools4Life is het scholenproject waardoor jongeren inzicht krijgen in de oorzaken en gevolgen van de hiv- en aidsproblematiek, mogelijke oplossingen én de rol die ze kunnen spelen door zélf in actie te komen. De opbrengst van de scholierenacties gaat naar door STOP AIDS NOW! geselecteerde jongerenprojecten in gebieden die het meest door hiv en aids getroffen worden. Dance4Life Nederland is de jongerenpartner van STOP AIDS NOW!.

Line-up
Tijdens het Dance4Life Event '08 in de Jaarbeurs Utrecht zijn er optredens van onder andere Tiësto, The Partysquad, Jesse Voorn, Benjamin Bates, ZoëXenia, eliZe, Lange Frans en Baas B feat. Brutus, Silvah Haze, Michael Bryan en Kevin Hissink. Daarnaast zijn er nog enkele surpriseacts. De presentatie van het event is in handen van Dance4Life ambassadeurs Giel Beelen en Miljuschka Witzenhausen. Ook zullen er optredens te zien zijn van diverse dansgezelschappen, zoals het Internationaal Danstheater, Scapino Ballet Rotterdam, Brotherhood4Real, Dragon Productions/Maggie Boogaart, Danscreatie Wateringen en Grupo Capoeira Brazil. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Jaarbeurs Utrecht, die de rol van gastheer op zich neemt en Dance4Life de locatie aanbiedt.

Live satellietverbinding tussen landen
Tijdens het event in Jaarbeurs Utrecht zal een live verbinding tot stand worden gebracht met meer dan tien andere Dance4Life-landen, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië, Mexico, Rusland, Servië, Turkije, de Verenigde Staten, Zambia en Zuid-Afrika. Deze landen hebben allen in de aanloop naar het evenement hun eigen scholenproject georganiseerd. Tijdens het live-moment zullen tienduizenden scholieren gelijktijdig de 'drill' doen; een positief dans- en zangstatement. Hiermee vestigen de jongeren de aandacht op hiv en aids. Ze hopen de huidige wereldleiders ook nogmaals te wijzen op de beloften die in 2000 zijn gedaan met het vastleggen van de millenniumdoelen. De mondiale dans start dit jaar in Zuid-Afrika. Aartsbisschop Desmond Tutu, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 1984, zal het startsein geven. Bisschop Tutu zet zich al jaren in voor het terugdringen van hiv en aids in zijn land.

Aandacht voor Dance4Life bij NOS en TMF
De NOS doet uitgebreid verslag van het Dance4Life Event '08, dat op 29 november tussen 20.55 en 21.53 uur op Nederland 3 te zien is. De presentatie is in handen van Brecht van Hulten. Ook jongerenzender TMF maakt een compilatie van alle hoogtepunten van het event. Deze wordt uitgezonden op Wereld Aids Dag, 1 december, om 19.30 uur.

Over Dance4Life
Dance4Life is een internationale organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Wereldwijd leven ruim 33 miljoen mensen met deze ziekte en dagelijks sterven duizenden mensen aan de gevolgen van aids. De helft van alle nieuwe infecties vindt plaats bij mensen jonger dan 25 jaar. Dance4Life inspireert daarom juist deze generatie om in actie te komen. Dance4life Nederland is de jongerenpartner van STOP AIDS NOW!

Het van oorsprong Nederlandse initiatief wordt inmiddels in negentien landen uitgevoerd. Jongeren uit Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Kenia, Mexico, Moldavië, Oeganda, Rusland, Servië, Sierra Leone, Spanje, Tanzania, Turkije, Verenigde Staten, Vietnam, Zambia, Zimbabwe en Zuid- Afrika maken in 2008 deel uit van de wereldwijde 'movement'.

///EINDE PERSBERICHT///