Ingezonden persbericht


AMERSFOORT

PERSBERICHT
Voor onmiddellijke publicatie

"Uitbreiding met schuil- en waterroutes"
STEPVERHUUR GROOT SUCCES IN AMERSFOORT

Na een aanvankelijk voorzichtige start, begint het verkennen van de historische binnenstad van Amersfoort en de singels een behoorlijk succes te worden. Bijna dagelijks melden zich groepen van 2 tot wel 40 man bij het VVV kantoor of stepverhuurder Dogatti in de Oliesteeg. VVV kantoormanager Paul Tigelaar toont zich dan ook een tevreden man en wil het als experiment gestarte aanbod niet alleen te continueren, maar ook uitbreiden. Redenen: steppen is fun, een ideale manier om de stad te verkennen én een verrassend leuk groepsuitje!

"Het heeft even geduurd, want in juli stonden de steps vaak ongebruikt in de winkel." volgens Paul. Hij wijt dit in de eerste plaats aan het slechte weer, maar ook aan de onbekendheid met het nieuwe fenomeen. "Iedereen heeft als kind natuurlijk gestept, maar dit is een totaal andere ervaring. Deze steps zien er bijzonder hip uit, vooral het roze model trekt de aandacht, en ze lopen erg soepel". Volgens de leverancier, Dogatti, kunnen er flinke snelheden mee bereikt worden. Nadat de eerste groepen steppers in het straatbeeld verschenen en kranten en websites er aandacht aan besteedden, dienden zich meer huurders aan. Paul: "en het weer werkte ook beter mee."

Reden genoeg om na te gaan denken aan meer variëteit in het aanbod. Met de herfst in volle gang is allereerst een "slecht weer route" ingezet. Paul: "Het weerbeeld is er meestal één van afwisselend droog weer met flinke zonnige perioden, afgewisseld met een bui. Een hele dag regen zie je niet vaak. En, van steppen wordt je lekker warm. Dus hebben we nu een route met om de 500 meter een gezellige, ruime horecagelegenheid, een museum of andere aantrekkelijke schuilplaats uitgezet. De schuilroute is geschikt voor alle leeftijden en alle budgetten." Vanuit het VVV kantoor kan men binnenkort ook een sportieve route door de bossen naar Soestduinen volgen.

Bovendien wordt er hard gewerkt aan een scala aan arrangementen, waarbinnen de step een rol speelt. Zo is De VVV, samen met leverancier Dogatti in gesprek met de Eemlijn en de Waterlijn. Het idee is om eerst een eind te varen en vervolgens terug te steppen, ofwel halverwege van boord te gaan, een attractie te bezoeken (Lage Vuursche, kasteel Groeneveld, et.) en vervolgens weer terug te varen. Een lunch of een afsluitend diner gaat ook tot de mogelijkheden behoren. Andere attracties zijn nog in het stadium van voorbereiding, maar zeker is dat Amersfoort er een aantal aantrekkelijke toeristische mogelijkheden bij krijgt!

Einde persbericht



Ingezonden persbericht