Politie IJsselland Beek (gem. Montferland) -

Onder invloed achter stuur

De politie heeft dinsdag 4 november een 58-jarige man uit de gemeente Montferland aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd staande gehouden op de Schoolstraat in Beek. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,1 blies. De man is met een rijverbod van enkele uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Borculo - Man gewond na botsing met boom

Een 44-jarige man uit Almelo is dinsdag 4 november rond 22:15 uur gewond geraakt toen hij op de Platvoetsdijk in Borculo van de weg raakte en tegen een boom botste.

De man verklaarde van de weg te zijn geraakt omdat er een dier overstak. Hij is met behulp van de brandweer uit zijn auto gehaald en met rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De auto is afgesleept. In verband met de schade aan het voertuig heeft de politie het kentekenbewijs van de auto ingenomen.

Aalten - Diefstal computers uit woning

Dinsdag 4 november is er tussen 08:00 en 18:00 uur ingebroken in een woning aan de Rosierweg in Aalten. Er zijn diverse computers gestolen.

De dader of daders zijn binnengekomen door een deur te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Mensen kunnen hiervoor bellen met 0900 - 8844.

's-Heerenberg - Man aangehouden voor diefstal fiets

Een 20-jarige man uit Didam is dinsdag 4 november door de politie aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets in juni van dit jaar.

De politie kwam de man op het spoor dankzij het feit dat maandag 3 november een andere 20-jarige man uit Didam was aangetroffen met de gestolen fiets, en was aangehouden op verdenking van heling. Uit onderzoek is gebleken dat deze man geen strafbaar feit heeft gepleegd. De 20-jarige man die dinsdag 4 november is aangehouden heeft bekend de fiets in juni weggenomen te hebben vanaf de Wilhelminastraat in Didam. De politie maakt proces-verbaal op. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Winterswijk - Man aangehouden voor bezit hardrugs

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 5 november rond middernacht een 25-jarige man uit Winterswijk aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs.

Enige tijd geleden zijn de drugs bij een politieonderzoek aangetroffen in de woning van de verdachte. De verdachte was op dat moment niet thuis. In de woning van de verdachte is in totaal bijna 40 gram cocaïne aangetroffen. De man is ingesloten voor nader onderzoek. De drugs zijn in beslag genomen.

Aalten - Veel schade na botsing met wegafzetting

De politie trof woensdagochtend op de Hamelandroute een zwaar beschadigde mobiele wegafzetting aan. Ter plaatse werden resten van een auto aangetroffen, die kennelijk tegen de afzetting aangebotst was.

Na enig speurwerk kwam de politie de desbetreffende automobilist op het spoor, een 53-jarige man uit Aalten. Hij verklaarde vanaf de Hessenweg de Hamelandroute te zijn opgereden en niet te hebben geweten dat de Hamelandroute afgesloten was. Vervolgens had de bestuurder op de Hamelandroute moeten uitwijken voor een ree, en was vervolgens op de ruim 500 kilo zware wegafzetting gebotst. Zowel de wegafzetting als de auto liepen forse schade op. De man had zelf het afslepen van zijn auto geregeld. Omdat er geen bebording op de Hessenweg bleek te staan over de afzetting van de Hamelandroute maakt de politie geen proces-verbaal op over het feit dat de automobilist de aanrijding en de schade niet heeft gemeld bij de politie. Inmiddels is er wel bebording op de Hessenweg aangebracht.

EINDE BERICHTEN

---- --