Politie IJsselland Epe - Rijden onder invloed

De politie heeft op dinsdagavond 4 november op de Elburgerweg in Epe een 53-jarige automobilist uit Emst aangehouden voor rijden onder invloed.

De automobilist werd rond 19:40 uur gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij een promillage van 1,5. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Harderwijk- Omwonende grijpen autokraker

Dankzij kordaat optreden van getuigen, kon de politie in de nacht van dinsdag op woensdag 5 november een 30-jarige man uit Harderwijk aangehouden op verdenking van diefstal uit een bestelbus aan de Kievitmeen in Harderwijk.

De inbraak werd rond 01:30 uur bij de politie gemeld. Een omwonende werd wakker van glasgerinkel. Hij zag de man met zijn bovenlichaam door een ingeslagen ruit van een bestelbus hangen. De omwonende snelde zich met een huisgenoot naar beneden en zag de man met iets in zijn armen wegrennen. Hierop zette men de achtervolging in en kon de man staande houden en aan de gealarmeerde politie overdragen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor nader verhoor ingesloten. De politie is de omwonenden zeer erkentelijk voor hun kordate optreden.

Ermelo- Minderjarige aangehouden voor diefstal

De politie heeft op dinsdagmiddag 4 november een minderjarige jongen uit Ermelo aangehouden op verdenking van diefstal van diverse goederen uit clubgebouw aan de Sportlaan in Ermelo.

De jongen had eind oktober uit een kleedlokaal van een sportvereniging in Ermelo onder ander mobiele telefoon en een Mp3-speler weggenomen. De politie heeft de minderjarige aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Oldebroek - Inbraak in woning |

Tussen donderdag 30 oktober en dinsdag 4 november is er ingebroken in een woning aan de Stationsweg in Oldebroek.

Men is binnengekomen door een raam te forceren. Er zijn onder andere sierraden weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

---- --