Ingezonden persbericht


Allied Telesis introduceert AT-GS950/8POE Gigabit WebSmart Switch

De nieuwe Gigabit Websmart switch zorgt voor kostenefficiënt management functionaliteit in het netwerk

Chiasso, Switzerland, 5 november 2008 - Allied Telesis lanceert de AT-GS950/8POE, een 8 poort Gigabit WebSmart switch, met Power over Ethernet (PoE) en een stille performance. De switch werd ontwikkeld ter vervanging van de populaire AT-GS900/8POE. Met de nieuwe switch komt Allied Telesis tegemoet aan de groeiende behoefte aan hogere datatransfer over langere afstanden.

De AT-GS950/8POE kent drie belangrijke voordelen:


· ondersteuning mogelijk van 100Mbps Small Form-factor Pluggable (SFP) modules over een lange afstand;


· de switch opereert stil, waardoor de switch goed toegepast kan worden in kantoren, retail of in onderwijsomgevingen;


· de switch heeft twee SFP uplinks, waardoor het kan worden ingezet in een glasvezel ringnetwerk. Met het gebruik van multi-mode glasvezel kunnen een aantal switches over een afstand tot 2 kilometer worden ingezet. De afstand kan worden verlengd wanneer single-mode wordt gebruikt. De toepassing is vooral inzetbaar bij universiteiten, voor het leger of voor andere applicaties waar een hoge beschikbaarheid wordt verlangd.

Binnen een glasvezel infrastructuur, kan de AT-GS950/8POE worden toegepast om VoiP telefoons en camera's van stroom te voorzien. Dit is bijvoorbeeld absoluut noodzakelijk voor toepassingen binnen het leger. Met de WebSmart switch functionaliteit kunnen VLANS' worden beveiligd. En het geeft de noodzakelijke kwaliteit van service waarmee prioriteit in het dataverkeer geregeld kan worden.

Melvyn Wray, Senior Vice President Product Marketing van Allied Telesis: "Allied Telesis is sterk gegroeid in de markt van Gigabit WebSmart switches. De AT-GS950/8POE heeft een ongekende functionaliteit en is bovendien uitbreidbaar tegen een betaalbare prijsstelling. Door zijn krachtige kenmerken, stille performance en flexibiliteit kan het, met dezelfde effectiviteit, worden toegepast in kleine of grote installaties."

De AT-GS950/8POE is verkrijgbaar vanaf november 2008.

Over Allied Telesis

Allied Telesis (opgericht in 1987) is een onderdeel van de Allied Telesis Group, een wereldwijde provider van beveiligde IP/Ethernet oplossingen en marktleider op het gebied van inzetbaarheid van IP Triple Play Netwerken (koper en glasvezel). De POTS-to-10G IMAP geïntegreerde multiservice platform en IMG intelligente Multiservice Gateways maken het, samen met geavanceerde switching- en routingoplossingen, mogelijk om oplossingen te creëren voor diverse publieke en private netwerkoperators en serviceproviders. Zij zetten deze schaalbare, carrier-grade netwerken in voor een kostenefficiënte afname van datapakketten op het gebied van voice-, video- en data-services. www.alliedtelesis.com