Politie IJsselland Wilp (Gld.) - Man rijdt onder invloed weg na aanrijding

De politie heeft dinsdagavond 4 november een 31-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van de plek waar hij een aanrijding had veroorzaakt.

De politie ontving rond 22:30 uur een melding dat er op een parkeerplaats langs de A1een geparkeerde tractor met oplegger aangereden was door een personenauto. Beide voertuigen raakten niet of nauwelijks beschadigd maar toen de chauffeur van de tractor aangaf toch de politie te willen alarmeren reed de automobilist weg. Met behulp van het kentekennummer heeft de politie de automobilist korte tijd later thuis aangetroffen. De man leek onder invloed van alcohol, waarop de agenten hem een blaastest afnamen. De blaastest bevestigde dat de man gedronken had. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij een promillage van 1,9 blies. Zijn rijbewiijs is ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Wilp (Gld.) - Man gewond na botsing met boom

Een 22-jarige man uit Olst is dinsdag 4 november rond 17:45 uur gewond geraakt toen hij frontaal tegen een boom botste langs de Marsstraat in Wilp.

De aanrijding is vermoedelijk veroorzaakt door een overstekend dier. De man is met behulp van de brandweer uit zijn auto bevrijd en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht met voornamelijk verwondingen aan zijn gezicht. De Verkeersongevallendienst van de politie is ter plaatse geweest om de toedracht van het ongeluk te onderzoeken.

---- --