Ingezonden persbericht


D66 Tilburg: diep teleurgesteld in vertrek sporthogeschool "Het is een kleine ramp voor Tilburg dat er een onderwijsinstelling uit de stad vertrekt"

D66 Tilburg is samen met het College van Tilburg diep teleurgesteld over het vertrek van de Fontys Sporthogeschool uit Tilburg. Fontys heeft besloten de sporthogeschool te verplaatsen naar Eindhoven dit terwijl er juist met de hogeschool gewerkt is aan de ontwikkeling van het sportgebied Stappengoor in Tilburg. "Het heeft er alle schijn van dat gemeente in zijn hemd komt te staan, er is fors geïnvesteerd in Stappengoor en een van de belangrijkste gebruiker trekt zich nu terug". aldus Peter van Gool commissielid voor D66 Tilburg.

Fontys ziet in Tilburg minder perspectief waar het gaat om de sportvoorzieningen op de lange termijn, dit terwijl er juist met de hogeschool samen is gewerkt aan de realisatie van de nieuwe topsporthal en de ontwikkeling van Stappengoor. "Het is een kleine ramp voor Tilburg dat er een onderwijsinstelling met 700 studenten uit Tilburg vertrekt, maar nog kwalijker is dat we nu en de afgelopen jaren juist geïnvesteerd hebben in de sportvoorzieningen voor Fontys en zijn studenten" aldus Peter van Gool commissielid voor D66 Tilburg.

"Ik neem aan dat de raad of commissie hier op de korte termijn met college over kan praten, daarbij willen wij ook kritisch kijken naar de rol van het college want dit mag en kan niet zomaar gebeuren. Het college heeft uit te leggen waarom het niet gelukt is deze waardevolle onderwijsinstelling voor Tilburg te behouden." Van Gool namens D66. Er is nog hoop dat de sporthogeschool in Tilburg blijft toestemming van het ministerie van OCW is nodig om de Tilburgse (en Sittardse) sportopleidingen naar Eindhoven te verplaatsen.

----

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter van Gool commissielid voor D66 Tilburg
06-51643951