Ingezonden persbericht


Al ruim 40.000 kijkers bij Playmobil

Het Museum van de Twintigste Eeuw te Hoorn heeft met de tentoonstelling "De wereld van PLAYMOBIL" al ruim 40.000 bezoekers getrokken. Gezinnen met kinderen uit het hele land bezochten de afgelopen maanden het museum. De expositie is daarom verlengd tot en met 14 december 2008.

In de tentoonstelling kun je ontdekken hoe PLAYMOBIL-producten worden ontwikkeld, van idee en ontwerp tot de verpakking. Sinds 1974 zijn er PLAYMOBIL producten in de handel verkrijgbaar. In het museum kun je ook artikelen uit de eerste PLAYMOBIL collectie vinden. Wanneer je figuurtjes van vroeger en nu met elkaar vergelijkt, is de ontwikkeling duidelijk zichtbaar. Op vijf speeltafels kunnen kinderen met verschillende thema's spelen. Diorama's, waarin verschillende complete PLAYMOBIL leefwerelden worden weergegeven, vormen het absolute hoogtepunt van de tentoonstelling. Onderwerpen als het ridder-, western- en het stadsleven-thema komen aan bod.

In het museum is tijdelijk een PLAYMOBIL-shop gehuisvest. Daar is bijna alles van het populaire speelgoedmerk te koop tegen zeer scherpe prijzen. Sint en zijn Pieten zijn er dan ook al gesignaleerd! Voor informatie kijkt u op de museumsite www.museumhoorn.nl

Einde persbericht