Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Woensdag 29 oktober

Welke auteur geeft 4 boeken tegelijk uit?
Boekreleases A4 projectmanagement

René Hombergen, auteur en grondlegger van A4 Projectmanagement brengt op 5 november a.s. tijdens een release-event vier nieuwe boeken uit. De boeken zijn een vervolg op het overzichtswerk A4 Projectmanagement dat in 2002 uitgegeven is. Per vervolgdeel geeft Hombergen een verdiepingsslag in de A4-gebieden: A4-Aanleveren, A4-Activeren, A4-Afwegen en A4-Afronden. Tijdens het release-event staan gerenommeerde sprekers als Harry Wagter (voorheen voorzitter IPMA-Nederland), Johan Treur (Welten Groep Projecten) en Ron Vinken (DHH Consultancy & Training) op het programma.

EINDE PERSBERICHT


---

Over A4-Projectmanagement

A4-projectmanagement is een nieuwe en pragmatische methode voor het beheerst uitvoeren en besturen van projecten. De A4-methode is sterk doel- en resultaatgericht en deelt een projectmatige opgave op in vier kwadranten. Deze beginnen alle 4 met een 'A': Aanleveren, Activeren, Afwegen en Afronden. In een project vormt afstemming het magma van de werkzaamheden. Deze vijfde A maakt integraal onderdeel uit van de overige vier.

De methode wordt zowel in profit- als in non-profitorganisaties met succes toegepast. Door zijn eenvoud en overzicht is de methode meteen bruikbaar in kleine en grote projecten Door zijn leergemak is A4 uitermate geschikt voor project-/interim-managers die aan het begin van hun loopbaan staan en voor organisaties die met projectmatig werken beginnen.

A4-Projectmanagement wordt in samenwerking met Andriessen & Partners (onderdeel van Welten Groep) geëxamineerd en gecertificeerd op vijf niveaus: van projectmedewerker, via project-, programma- en portfoliomanager tot Executive of Project-, Program- and Protfoliomanagement.

A4 in top-10 projectmethodes

A4-Projectmanagement behoort tot de tien projectmanagement-methoden, die PMI (Project Management Instituut Nederland) en adviesbureau Berenschot toekomstvast achten voor Nederlandse organisaties. De A4-Projectmanagement methode wordt aanbevolen vanwege zijn eenvoud, overzicht en leergemak. PMI en Berenschot publiceren dit in hun boek 'Projectmanagement in Nederland' dat in oktober 2006 verscheen.


---



Ingezonden persbericht