Gemeente Sittard-Geleen


147_2008

5 november: Dag van de Dialoog in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 31 oktober 2008 - Op woensdag 5 november vindt de dag van de Dialoog plaats. Veel steden in Nederland doen mee, zo ook Sittard-Geleen. Tijdens deze dag kunnen inwoners op vijf verschillende plekken in de stad in gesprek gaan met anderen over het thema 'meedoen en verdraagzaamheid'. Ook rijdt er een speciale Dialoogbus door de stad.

Meedoen en verdraagzaamheid

Het hoofdthema van de gesprekken is 'meedoen en verdraagzaamheid'. Hoe willen we met elkaar samenleven en hoe vullen we dat samen in met respect voor de ander? Een aantal stellingen over het thema 'meedoen en verdraagzaamheid' vormt de rode draad in de gesprekken. Een gespreksleider zal zorgen dat er echt een dialoog op gang komt. Deelnemers wisselen persoonlijke ervaringen, meningen, dromen en wensen uit.

Gesprekstafels

Op vijf verschillende plekken in de stad worden gesprekstafels georganiseerd. Alle mensen, jong en oud, arm en rijk, allochtoon en autochtoon, kunnen hier samen aan tafel gaan zitten. En praten natuurlijk. Want dat is één van de doelstellingen van deze dag: alle culturen en religies dichter bij elkaar brengen!

Waar, wanneer en hoe laat?

Wilt u meepraten? Schuif dan aan bij een van de volgende gesprekstafels:

Sittard: Bestuurscentrum gemeente Sittard-Geleen, Hub Dassenplein 3;

Moskee El Mohsinine, Paulus Potterstraat 2

Geleen: Wijkcentrum Lindenheuvel, Hyacinthenlaan 33;

Wiekhoes Gelaen Zuid, Bachstraat 4, Geleen Zuid

Born: Parochiezaal, Dorpstraat 34, Buchten.

De gesprekken vinden plaats op woensdag 5 november van 19.00 tot 21.00 uur.

Dialoogbus
Om extra aandacht te vragen voor de Dag van de Dialoog zal er een speciale dialoogbus door de stad rijden. In en rond deze bus kunnen gesprekken gevoerd worden in wijken en op schoolpleinen om de dialoog tussen ouderen, jongeren, allochtone en autochtone jongeren op gang te brengen. Beroepskrachten van Partners in Welzijn bemensen de bus en treden op als gespreksleider.

De route van de Dialoogbus is:

* 12.00 uur - 14.00 uur Geleen Zuid op 'schoolplein van Graafhuyn College
* 14.00 uur - 16.00 uur Limbrichterveld op schoolplein Treviamium
* 16.00 uur -- 18.00 uur Geleen Centrum

* 19.00 uur -- 21.00 uur Wijkcentrum Lindenheuvel

De dialoogbus is financieel mogelijk gemaakt met subsidie van Het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordering en Milieubeheer(VROM).

Nieuwe verbindingen leggen

Het idee van de Dag van de Dialoog is simpel en doeltreffend: mensen komen samen en wisselen in kleine kring ervaringen uit aan de hand van een thema. Dat maakt het een dag waarop vele nieuwe verbindingen gelegd worden tussen mensen, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Een dag die mensen weer dichter bij elkaar brengt omdat ze écht met elkaar praten. En er komen onderwerpen boven tafel die voorheen misschien onbesproken bleven. Dat levert persoonlijke ervaringen en inspiratie op. Maar ook nieuwe initiatieven die de binding in de stad/dorp versterken.


---