Gemeente Delft

Gratis fiets-APK bij Biesieklette Vesteplein

Van woensdag 5 november tot en met zaterdag 8 november organiseert de gemeente Delft in samenwerking met Biesieklette de Fiets-APK. In de bewaakte fietsenstalling aan het Vesteplein kunt u uw fiets tussen 11.00 16.00 uur gratis laten keuren. Met de fiets-APK wil de gemeente de verkeersveiligheid van de fietsers bevorderen.

Bij deze keuring wordt gekeken naar de onderdelen waar een verkeersveilige fiets aan moet voldoen, zoals bijvoorbeeld goede verlichting, remmen, reflectoren, pedalen, wielen en stuurinrichting. Na de keuring ontvangt de fietser een keuringscertificaat. Op dit certificaat staat welke onderdelen wel en welke niet voldoen aan de veiligheidseisen. Met dit certificaat kan men bij deelnemende fietsenmakers met 10% korting de genoemde reparaties laten uitvoeren.

In de herfst wordt het langer donker en kan het soms guur en nat zijn. Onder deze omstandigheden is het hebben van een veilige fiets van groot belang. Veilig fietsen is méér dan goed zichtbaar zijn voor het andere verkeer. Ook goed functionerende remmen en banden met een goed profiel dragen bij aan de verkeersveiligheid van de fietser.

De Fiets-APK is bedoeld voor alle Delftenaren. Speciaal aan scholen is gevraagd bekendheid te geven aan deze actie door middel van posters. Voor de Delftse basisscholen en het voortgezet onderwijs is het mogelijk om op afspraak met een groep kinderen de fiets te laten keuren.

Noot voor de redactie (