Ingezonden persbericht


L'Ecole du Vin de Bordeaux leidt Nederlandse wijnprofessionals op

PERSBERICHT

L'Ecole du Vin de Bordeaux biedt Nederlandse professionals de mogelijkheid om zich voor te bereiden op het certificaat "International Bordeaux Wine Educator" tijdens een intensieve cursusweek bij l'Ecole du Vin in Bordeaux. De cursusweek bestaat uit theorie- en praktijklessen en het examen uit theorievragen, een opstel en een blindproeverij.

Journalist Cuno van t Hoff heeft afgelopen week, als eerste Nederlandse wijnprofessional, de opleiding voor "International Bordeaux Wine Educator" met succes afgerond.

L'Ecole du Vin de Bordeaux heeft al meer dan 14 000 personen over de hele wereld opgeleid, zelfstandigen of in samenwerking met scholen en onderwijzers.

L'Ecole du Vin is voornamelijk goed vertegenwoordigd in Azië en Europa. In Europa hebben de volgende landen geaccrediteerde "International Bordeaux Wine Educators":


· België


· Duitsland


· Nederland


· Ierland


· IJsland


· Verenigd Koninkrijk


· Zwitserland

Bij l'Ecole du Vin de Bordeaux is huiswerk maken een plezier!

L'Ecole du Vin de Bordeaux is in 1990 opgericht. Zij biedt verschillende cursussen op allerlei niveaus voor degenen die meer willen weten over de wijnen van Bordeaux. Beginners, professionals, wijndocenten uit de hele wereld maar ook wijnliefhebbers kunnen zich voor cursussen aanmelden bij l'Ecole du Vin. De cursussen worden door professionals gegeven in het Frans of in het Engels.

Tijdens de lessen komt een breed scala aan onderwerpen ter sprake zoals nologie, de geschiedenis van het wijngebied en de technieken van het proeven tijdens theorie- en praktijklessen. Het bezoeken van een wijn Château is ook een onderdeel van de opleiding.