Arcadis NV

Arnhem, 5 november 2008

ARCADIS wint drie grote GRIP® milieuprojecten ter waarde van $33 miljoen

ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert, maakte vandaag bekend dat de onderneming voor de milieudienst van het Amerikaanse leger op de vliegbases Fort Stewart en Hunter Army Air Field in de staat Georgia en de White Sands Missile Range (WSMR), een raket-testlocatie in New Mexico, gegarandeerde saneringen onder het GRiP® programma gaat uitvoeren. De totale contractwaarde van deze opdrachten bedraagt $ 33,5 miljoen (EUR 26 miljoen).

Fort Stewart ligt in ruim 1100 km2 bosrijk gebied in Liberty County in zuidoost Georgia en Hunter Army Air Field op een 21 km2 groot terrein in zuidwest Georgia. Op deze locaties zal ARCADIS olieresten en oplosmiddelen in bodem, sedimenten en het grondwater saneren. Hierbij wordt gehandeld conform de daar geldende wettelijke richtlijnen. WSMR, de testlocatie voor raketten, is gelegen in het Tularosa Basin in het zuiden van de staat New Mexico en is het grootste militaire complex in de Verenigde Staten. Het is een actieve militaire basis en de grootste van het Amerikaanse leger voor het ontwikkelen, lanceren en testen van raketten. ARCADIS zal nauw samenwerken met het leger en de milieuautoriteiten van New Mexico om de locaties die verontreinigd zijn met metalen, oplosmiddelen en olieresten te saneren volgens wettelijke voorschriften.

"We zijn blij dat we opnieuw de meerwaarde van onze op succesvolle saneringstechnologie kunnen demonstreren, voor zowel het leger als voor de milieuautoriteiten. Onze jarenlange ervaring met de GRiP® aanpak, waarbij innovatieve saneringstechnologie wordt gecombineerd met een vaste prijsgarantie, geeft ons een sterke uitgangspositie bij klanten," aldus Steve Blake, CEO van de Amerikaanse activiteiten van ARCADIS.

ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, milieu en gebouwen. We werken aan de verbetering van mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen tussen de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met ruim 13.500 medewerkers en meer dan EUR 1,5 miljard omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities.

Contact

Joost Slooten
026 377 8604